Izbornik
Naslovnica Gradovi
Sisak

Izložba likovnih radova u sklopu projekta Rukom pod ruku

Izožena su 52 rada učenika, a neki su završili i u kalendaru za 2019.
1/6
Foto: Grad Sisak
Kalendar će nam čitave godine ukazivati na potrebu inkluzije te nas podsjetiti da budemo svjesni onih koji su u teškoćama, koji su drugačiji od nas, a kojima trebamo osigurati jednake mogućnosti školovanja – naglasio je pročelnik Grgurač

U sklopu projekta Grada Siska, Rukom pod ruku- faza III u OŠ 22. lipnja otvorena je izložba likovnih radova učenika s teškoćama u razvoju iz svih osnovnih škola na području grada Siska koji su uključeni u navedeni projekt.

Snjegović u Sisku glavna atrakcija u radićevoj ulici Zahvaljujući spretnom prolazniku, spašen je nos Snjegovića

- Ovdje su izložena ukupno 52 rada učenika, od kojih je nekolicina izabrana za potrebe izrade kalendara za 2019. godinu. Svrha ove izložbe je poboljšanje obrazovnih postignuća, uspješnije socijalizacije i emocionalnog funkcioniranja učenika s teškoćama. S obzirom na to da je ovo četverogodišnji projekt koji je trenutno u drugoj godini provedbe, planiramo nastavak ovakvih aktivnosti i narednih godina – kaže voditeljica projekta Sanja Stojaković Aleksić.

Foto: Grad Sisak

Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, sport, branitelje i civilno društvo Goran Grgurač ističe kako se ovim kalendarom željela naglasiti kreativnost učenika.

- Kalendar će nam, kao medij, čitave godine ukazivati na potrebu inkluzije te nas podsjetiti da budemo svjesni onih koji su u teškoćama, koji su drugačiji od nas, a kojima trebamo osigurati jednake mogućnosti školovanja – naglasio je pročelnik Grgurač.

Izložbu likovnih radove učenika s teškoćama u razvoju mogu pogledati svi zainteresirani građani do kraja siječnja 2019. godine te preuzeti svoj primjerak kalendara.

usvojen proračun, 15 % više nego ove godine Evo što će se sve raditi u Sisku sljedeće godine s ciljem promicanja regionalne i lokalne mobilnosti Uz veliku pomoć EU fondova, Sisak dobio 20 novih autobusa