Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
Jastrebarsko

Iznimno zadovoljstvo gostiju najveća su nagrada za uloženi trud

nagrađeni najbolji ugostitelji u turizmu
Foto: Jastrebarsko
Jastrebarsko je prvi grad u Zagrebačkoj županiji koji se odlučio na projekt mjerenja kvalitete turističke ponude, a slijedom toga dodijeljeni su certifikati izvrsnosti kvalitete

Jastrebarsko je prvi grad u Zagrebačkoj županiji koji se odlučio na sveobuhvatan projekt mjerenja kvalitete turističke ponude, a slijedom toga dodijeljeni su i certifikati izvrsnosti kvalitete dionicima u turizmu koji su se uključili u ovaj projekt.

Kako su izvijestili u Gradskoj upravi, certifikate su na temelju provedenih analiza i ocjena gostiju i posjetitelja zaslužili Hotel Princess, restoran Ivančić, Izletište Vinogradarska kuća Braje, Bačvar Golub Jastrebarsko, vinarije obitelji Jagunić, Šember, Korak i Kolarić.

Na ovom popisu našlo se mnogo privatnih iznajmljivača, a to su Režekov podrum, Apartmani Slavek, Sobe "Moj hir", Studio apartman Buteo te kuće za odmor Villa Plešivica view, Bajka, Deja view i Wine panorama house.

Napredak u cijeloj destinaciji

Posebne su zahvalnice uručene Sportskoj zajednici i Zajednici kulturno-umjetničkih udruga grada Jastrebarskog, dok su na prijedlog jaskanske turističke zajednice certifikati dodijeljeni i Hrvatskom planinarskom društvu Jastrebarsko te Slastičarnici Jaska.

Dodjela je, kako je izvijestio Grad, održana u Hotelu Princess, koji je ovom prigodom proslavio šesti rođendan, a voditeljica prodaje Biljana Mikić naglasila je kako ih raduje što se napredak u turizmu vidi u cijeloj destinaciji, što je ključno za privlačenje i dulji boravak gostiju.

Direktorica Turističke zajednice grada Jastrebarskog Petra Masnec čestitala je svima koji su se odvažili sudjelovati u ovom projektu jer nije lako otvoriti se za kritike i komentare, no rezultati koji pokazuju iznimno zadovoljstvo gostiju najveća su nagrada za uloženi trud. U ime tvrtke Feel IQM, koja dodjeljuje certifikate, rezultate je predstavila direktorica Đurđica Šimičić te naglasila kako su oni itekako pozitivni. Na temelju mjerenja 55 dionika u turizmu ostvarena je tako za cjelokupnu destinaciju visoka ocjena 94/100, a istu su ocjenu ostvarili i ugostiteljski objekti.

Obveza daljnjeg razvoja

Lokalni su pak proizvođači zaslužili ocjenu 92/100, privatni iznajmljivači 95/100, a atrakcije 93/100. Cilj projekta je podizanje kvalitete usluge u brojnim segmentima u turističkoj destinaciji, edukacija prilagođena potrebama turističkih djelatnika i svih subjekata koji su umreženi u turizmu destinacije, pozicioniranje i brendiranje destinacije, mjerenje kvalitete i težnja napretku u inovacijama, osnaživanje ukupnog brenda destinacije temeljenog na kulturi, odgovorni i održivi turizam i drugo.

– Sva će ova mjerenja pomoći povećanju kvalitete u turizmu i daljnjem poticanju izvrsnosti, ali i ciljanom ulaganju u daljnji razvoj, što je i ključ ovog projekta – naglasila je tom prigodom Šimičić. U ime Grada Jastrebarskog svima je čestitala zamjenica gradonačelnika Nikolina Ribarić, naglasivši kako su visoke ocjene priznanje, ali i obveza daljnjeg razvoja, što je put kojim Jastrebarsko svakako ide.

storyeditor/2024-03-22/JaskaC__1_.jpg Radionice Erasmus+ 30 učenika srednje škole izradilo prijedloge web-stranica storyeditor/2024-03-22/JaskaB__1_.jpg Župa Preobraženja Gospodnjega u Jastrebarskom Freske kao dodatan ukras, religijska i kulturna vrijednost Nagrada gradu Jastrebarskom Jastrebarsko Gradu Jastrebarskom nagrada za pametno upravljanje gradom