Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
SLJEDEĆE SU NA REDU CESTE U TOMAŠEVIĆEVOJ, PETROVINI, LUKAVCU, DONJOJ LOMNICI...

Jandriševa dobila novi asfalt

A u ime Vijeća gradske četvrti Pleso zahvalio mu je Slavko Perković, predsjednik gradske četvrti

Radove na asfaltiranju Jandriševe ulice obišao je i v. d. gradonačelnika Krešimir Ačkar nekoliko dana prije završetka rekonstrukcije, a pri tome najavio i koje su ulice sljedeće na redu za “ušminkavanje”.

ŠRU Odra gospodari s više od 500 hektara vode Grad donirao vozilo ribočuvarima Športsko-ribolovne udruge Odra

– Nastavljamo s radovima na uređenju prometnica, iako zimska sezona službeno još nije završila, a uz asfaltiranja na širem području grada na red je došla i gradska četvrt Pleso. Investicija je vrijedna 147.000 kuna, ulica se asfaltirala u dužini 200 i širini četiri metra. U gradskoj četvrti Pleso još nas čeka rješavanje Ulice Petra Zrinskog, koja mora ići u potpunu rekonstrukciju i izgradnju kompletne infrastrukture. Nastavljamo s radovima svega onoga što smo zacrtali po planu i programu u idućem razdoblju. Predstoje radovi i u Tomaševićevoj ulici, Donjoj Lomnici, Petrovini, Lukavcu i onim naseljima gdje se izvodi aglomeracija – rekao je Ačkar.

A u ime Vijeća gradske četvrti Pleso zahvalio mu je Slavko Perković, predsjednik gradske četvrti.

– Želim zahvaliti v. d. gradonačelnika Ačkaru što nam je uslišio i ovu molbu, Jandriševu ulicu, to je jedna u nizu, nakon Pleške i Noršićeve, lani je bila Nazorova, i u najavi nam je megaprojekt u Ulici Petra Zrinskog – rekao je Perković.

VRIJEDNOST INVESTICIJE IZNOSI OKO 11 MILIJUNA KUNA Gotov projekt za sportsku dvoranu OŠ Brodarica

Osim toga, podsjetimo, nedavno je nešto više 5,4 milijuna kuna odobreno Gradu za projekt biciklističke staze koja će spojiti Veliku Goricu i Staro Čiče. Projekt se sufinancira s 85% u ukupnom iznosu od 5,417.677,52 kn, dok će preostalih 956 tisuća kuna osigurati Grad

– U okviru projekta predviđena je izgradnja nove biciklističke staze s javnom rasvjetom dužine 3115 metara, uz jezero Vukovina i stari radar, a kojim se nastoji, između ostalog, riješiti problem nastajanja divljih deponija na tom području. Ujedno, projektom je predviđeno i postavljanje ukupno 61 rasvjetnog stupa na postojećoj stazi između Velike Gorice i Velike Mlake – poručio je Ačkar.