Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
Grad je pripremio hitni paket mjera pomoći obrtnicima i poduzetnicima

Jaskanski heroji od 0 do 24 sata na raspolaganju svojim sugrađanima

1/2
Foto: Grad Jastrebarsko
Do 15. travnja provedena je 571 aktivnost, a 1093 vatrogasaca odradila su 1419 radnih sati. Prijeđeno je 11.348 kilometara, od čega vatrogasci i Crveni križ prevale gotovo 600 kilometara dnevno. Najveći teret i odgovornost leže na zdravstveno-medicinskom osoblju

U borbi protiv širenja koronavirusa svakodnevno su, od 0 do 24 sata, na raspolaganju svojim sugrađanima. Jaskanski vatrogasci, Crveni križ, policija i zdravstveno-medicinsko osoblje, profesionalci ili volonteri, sve u koordinaciji Stožera civilne zaštite Grada Jastrebarskog, spremni su u svakom trenutku uskočiti u pomoć.

„Ispisujemo povijest velikim slovima - dvorac Erdödy ponovno će biti ponos Jaske!“ Jednoglasno usvojili zaključak „Ispisujemo povijest velikim slovima - dvorac Erdödy ponovno će biti ponos Jaske!“

Dogovor s općinama

Već mjesec dana hitne službe Grada Jastrebarskog na raspolaganju su svojim sugrađanima i aktivno provode sve mjere koje donosi Stožer donosi, uz obavezne koordinacije na dnevnoj bazi. Zahvaljujući Gradskom društvu Crvenog križa starijim i nemoćnim osobama redovito se dostavljaju lijekovi i nužne namirnice, a u povodu Uskrsa CK uspio je organizirati i podjelu 243 paketa za 192 obitelji na području općina Klinča Sela, Krašić, Pisarovina, Žumberak te Grada Jastrebarskog. Uz svoju redovnu djelatnost, tristotinjak vatrogasaca dobrovoljaca iz 23 DVD-a Vatrogasne zajednice grada Jastrebarskog organiziraju ophodnje na području Jastrebarskog i 58 prigradskih naselja te pomažu Crvenom križu u dostavi potrepština starijem stanovništvu. Do 15. travnja provedena je 571 aktivnost, a 1093 vatrogasca odradila su 1419 radnih sati. Prijeđeno je 11.348 kilometara, od čega vatrogasci i Crveni križ prevale gotovo 600 kilometara dnevno. U provođenju svih aktivnosti i odluka sudjeluju i djelatnici Policijske postaje Jastrebarsko.

Najveći teret i odgovornost leže na zdravstveno-medicinskom osoblju koje također daje sve od sebe da se zadrži vrlo dobra epidemiološka slika na području Grada Jastrebarskog. Za provođenje svih mjera, odluka i nadzora zadužen je Stožer civilne zaštite na čijem čelu je zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar. Sve radnje Stožera donose i provode u suradnji s gradonačelnikom Zvonimirom Novoselom, a i prema preporukama epidemiološke ambulante Doma zdravlja Jastrebarsko, te napucima dr. spec. Hrvoja Vranješa.

Sama svečanost protekla je u emotivnom tonu Nogometni stadion Marijan Bradvić - Mara

– Moram pohvaliti većinu osoba u samoizolaciji jer su shvatile ozbiljnost situacije i postupile po uputama, čime daju primjer drugima o odgovornom ponašanju prema zajednici u kojoj žive – rekao je načelnik Stožera S. Bučar koji je izuzetno zadovoljan radom jaskanskih službi koje aktivno sudjeluju u provođenju mjera koje Stožer donosi.

– Sve odluke donosimo u dogovoru i suradnji i provodimo u koordinaciji, što ćemo činiti i dalje. Isto tako, sve važne, bitne i hitne informacije odmah i na vrijeme dijelimo našim sugrađanima – dodao je.

U posljednjih dvadesetak dana jaskanski Stožer izdao je više od 800 propusnica. Također, za sve potrebe građana zaduženi su dežurni timovi gradske uprave.

– Trenutačno smo u fazi dogovora sa susjednim općinama Žumberak, Krašić i Klinča Sela oko potpisivanja Sporazuma o suradnji stožera kako bi se umanjila potreba izdavanja propusnica za prelazak iz općina u Grad i obrnuto, odnosno donošenje modela slobodnog kretanja bez izdavanja propusnica, o čemu će suglasnost morati dati općinska i gradska vijeća. Ovom prilikom, uz dužnu zahvalu ovim divnim ljudima i svim službama koje, uz mnogo odricanja, predano i odgovorno rade svoj posao, moram zahvaliti i sugrađanima na odgovornom ponašanju. Pozivam ih da i dalje na disciplinu, jer budemo li svi zajedno disciplinirani i odgovorni, posljedice će biti manje! – poručio je Bučar.

TEČAJ INFORMATIKE PROVODI SE OD 2010. GODINE Više od 200 jaskanskih umirovljenika informatički pismeno

S obzirom na to da pandemija negativno utječe na cjelokupno gospodarstvo, kako na nacionalnom tako i na lokalnom nivou, Grad je pripremio paket mjera pomoći obrtnicima i gospodarstvenicima. Glavni cilj je očuvanje radnih mjesta i kontinuitet isplata plaća. Mjere pomoći koje je Gradsko vijeće usvojilo usmjerene su prema njihovim sugrađanima, od najmlađih do najstarijih, odnosno jaskanskim obiteljima, kako bi im se pomoglo u podmirenju svakodnevnih potreba.

Zahvala gradonačelnika

– Mogu odgovorno reći da nastavljamo sa svim velikim kapitalnim projektima i povlačenjem odobrenih EU sredstava, jer jako je važno da se investicije realiziraju budući da time dajemo potporu gospodarstvu, naročito u sektorima građevine i uslužnih djelatnosti. I na kraju, hvala našim herojima koji svoje slobodno i  dragocjeno vrijeme odvajaju kako bi svim građanima bili na raspolaganju. Hvala i Gradskom vijeću što je podržalo ove izvanredne privremene mjere pomoći jaskanskom gospodarstvu i očuvanju radnih mjesta, ali i mjere pomoći građanima Grada Jastrebarskog! – napominje gradonačelnik Zvonimir Novosel.