Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
REKORDAN BROJ PRIJAVA U VRTIĆ

Jaslička djeca bit će i u prilagođenom prostoru u DVD-u Čazma

Foto: Čazma
U novom prostoru boravit će 18 djece jasličke dobi o kojima će se skrbiti dvije odgojiteljice

U čazmanski dječji vrtić ove je godine pristigao rekordan broj prijava. DV Pčelica Čazma od rujna će polaziti 63 nova korisnika, od čega čak 35 jasličara.

– Zbog toga smo oformili četvrtu jasličku skupinu za djecu u dobi od 1 do 3 godine, prvi put u povijesti vrtića. U vrtiću će biti 8 skupina kao i do sada, a imat ćemo i privremenu izdvojenu lokaciju – napominje Martina Kovač, ravnateljica DV Pčelica 
Čazma.

Ona će biti na adresi Alojza Vulinca 1, u prostoru DVD-a Čazma, na katu površine gotovo 150 m2. Prostor je uređen i prilagođen djeci jasličke dobi, a radove je financirao Grad Čazma.

– Jedan smo od rijetkih, možda čak i jedini grad u okruženju u kojem nikad nije bilo lista čekanja na upis u vrtić jer smo uvijek nalazili načina da upišemo svu djecu. Ove godine imamo rekordan broj prijava pa smo odlučili rasteretiti vrtićki objekt i djeci omogućiti dodatni prostor, kako bi i njima i odgajateljicama bilo udobnije. U planu nam je gradnja još jedne vrtićke zgrade – najavljuje gradonačelnik Dinko Pirak. 

U novom prostoru boravit će 18 djece jasličke dobi o kojima će se skrbiti dvije odgojiteljice, a prostor će održavati jedna spremačica.

Nedavno je provedena dogradnja i obnova čazmanskog dječjeg vrtića, vrijedna 6,3 milijuna kuna i financirana iz EU fonda. 
Dograđene su dvije sobe, garderoba, praonice, kuhinja je proširena i rekonstruirana, terase su natkrivene i zatvorene, a vrtić je 
dobio novi namještaj, didaktičku opremu za rad te novo dječje igralište, što samo govori o tome koliko se Grad brine o svojim vrtićima.