Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
Rekreacija i ekološki prijevoz za Velikogoričane

Javni bicikli Nextbike na dvije lokacije u gradu

Biciklisti u Velikoj Gorici
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
Dvije lokacije na kojima se mogu iznajmiti bicikli su ispred zgrade Komunalnog centra VG Goričanka te preko puta zgrade Gradske uprave

Dolaskom proljeća i toplijeg vremena Velikogoričani, ali i javna bicikla Nextbike probudili su se iz zimskog sna.

Od ovog proljeća postavljene su dvije lokacije u gradu na koje su postavljeni javni bicikli za iznajmljivanje. Tako Velikogoričani bicikle mogu iznajmiti ispred zgrade Komunalnog centra VG Goričanka i preko puta zgrade Gradske uprave na Trgu kralja Tomislava.

Turpoljska kobasijada Trinaesta Turopoljska kobasijada Najbolji kobasičar: Najvažnije je sušenje na starom tavanu

Digitaliziran sustav najma

Projekt Nextbike, koji su pokrenuli VG Komunalac, Grad Velika Gorica te Turistička zajednica grada Velike Gorice, prvi je put predstavljen prošle godine i iznimno je dobro prihvaćen među građanima koji biraju ekološki prihvatljiviji, ali i rekreacijski oblik putovanja.

Osim što su postavljene dvije lokacije na kojima se bicikli mogu iznajmiti, novitet od ovog proljeća je i povoljniji cjenik usluge, odnosno Pay as you go. To znači da će svi koji požele iznajmiti bicikl za trideset minuta bicikliranja trebati platiti pet kuna. Iznajmljivanje bicikla na sedam dana stoji sto kuna, a oni pak koji se požele pretplatiti za cijelu godinu trebat će izdvojiti dvjesto kuna. Cijeli je sustav digitaliziran tako da se plaćanje obavlja s pomoću aplikacije Nextbike koja je dostupna i za android i za iOS mobilne uređaje. Osim povoljnih cijena za Veliku Goricu, korisnici koji se registriraju u sustav i plate godišnju članarinu od 79 kn mogu iznamljivati Nextbike bicikle u više od 120 gradova svijeta u kojima se oni nalaze.

Potpore za poduzetnike u Velikoj Gorici Potpora Grada Raspisani natječaji za poduzetnike i poljoprivrednike

– Sustav javnih bicikala jako je popularan u nekim hrvatskim gradovima, ali i u mnogim svjetskim metropolama. Razlog tomu nisu samo praktičnost i povoljne cijene, nego i ekološka osviještenost građana, a to nas posebno veseli. Velikogoričanima želimo omogućiti brz, praktičan, zdrav, siguran i cjenovno povoljan način prijevoza te želimo potaknuti sve naše sugrađane da se što češće koriste sustavom javnih bicikala. Drago mi je da kao grad idemo ukorak sa svjetskim i europskim trendovima – rekao je Jurica Mihalj, predsjednik uprave VG Komunalca.

Dostupan i električni bicikl

Bicikli Nextbike imaju poseban dizajn te su opremljeni košarom, prednjim i stražnjim svjetlom, zvoncem, lokotom za bicikl. Također imaju dvije kočnice, tri brzine te udobno sjedalo s mogućnošću promjene visine koje je prikladno za sve vrste korisnika, a osim klasičnih bicikala, građanima su dostupni i električni bicikli koji su dostupni i na dvije “novopečene” lokacije u gradu.

S tako lijepo dizajniranim biciklima Nextbike Velikogoričani će moći biciklirati i mrežom pješačko-biciklističkih staza koje se protežu uz glavne gradske ceste i obilaznice, kao i u smjeru prema Velikoj Mlaki, čija je duljina 35 kilometara.

Priznanje obrtničke komore Zagreb Dan Obrtničke komore Zagreb Priznanje gradonačelniku i frizerki