Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
Dan Obrtničke komore Zagreb

Priznanje gradonačelniku i frizerki

Priznanje obrtničke komore Zagreb
Foto: Grad Velika Gorica
Dražen Barišić dobio je priznanje 'Zlatni krug' za potporu poduzetništvu, a Viktorija Đurašin priznanje 'Mlada poduzetnica'

U povodu obilježavanja 23. dana Obrtničke komore Zagreb Komora je udijelila priznanja i nagrade obrtnicima i promotorima obrtništva, među kojima je i dvoje Velikogoričana.

Vodotoranj u Velikoj Gorici Obnovljena zgrada ponos je grada Vodotoranj u utrci za najljepše pročelje Europe

Naime, gradonačelnik Dražen Barišić dobio je priznanje “Zlatni krug” za potporu poduzetništvu, a mlada frizerka Viktorija Đurašin dobila je priznanje “Mlada poduzetnica”, koje se dodjeljuje obrtnicima do 35. godine za budući doprinos u razvoju obrtničkog komorskog sustava i obrtništva u cjelini.

Upravo je ta nagrada od posebne važnosti za Veliku Goricu jer pokazuje da u gradu ima mladih obrtnika koji se svim silama trude izgraditi svoj obrt i isklesati svoj zanat te se radom oduprijeti negativnom trendu gašenja malih obrta.

– Nagradu shvaćam kao dodatnu motivaciju koja treba podsjećati da se svaki pošteni rad vidi i isplati. Uvjerena sam da će mi ovo priznanje dati još više elana za rad i ustrajnost u obrtništvu Velike Gorice – rekla je Viktorija Đurašin, ponosna na priznanje koje joj je dodijelila Obrtnička komora Zagreb, a na nagrade Velikogoričana ponosni su i u Udruženju obrtnika, pa i u Cehu.

– To što je upravo frizerski obrt dobio ovako vrijedno priznanje znači da se ljudi iz mojeg ceha trude. Kada to netko prepozna, zapravo je znak da smo na dobrom putu i svakako smo spremni za nove poslovne izazove – kazala je predsjednica Ceha frizera, pedikera i kozmetičara Marijana Tretinjak. Sve dodijeljene nagrade i priznanja znak su zahvale svima koji su pridonijeli razvoju obrtništva, i u Zagrebu i u cijeloj Zagrebačkoj županiji. Da je potrebno više pozornosti obratiti na obrtnike, mišljenja je i gradonačelnik Dražen Barišić.

– Vi, obrtnici i poduzetnici, ipak vidite rezultate svojih ruku, svojih djela i dajete i izgrađujete društvo, a često vam društvo to ne vraća na primjeren način. Stigmatizirani ste, što nije dobro i s pozicije gradonačelnika trebam zahvaliti za sve ono što ste stvorili, naučili druge, što ćete ostaviti obrtnicima poslije vas. Jer i nakon vas ostaju druge generacije obrtnika i tradicija te želim zahvaliti na ovoj nagradi i čestitati svim obrtnicima koji su danas primili priznanja – kazao je Barišić nakon primitka priznanja.

Turopoljske svinje Degustacija suhomesnatih proizvoda Špek turopoljske svinje vole i Barišić i Bandić