Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
'Zajedno za bolje sutra 2019.'

Javnim tribinama i suradnjom s građanima do kvalitetnijeg života

Foto: Branimir Bradarić
Izravna komunikacija s građanima prošle godine pokazala se vrlo kvalitetnom te smo s tom dobrom praksom nastavili i ove godine - rekao je Bosančić

Pod nazivom „Zajedno za bolje sutra 2019.“ gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić i ove godine započeo je niz susreta s građanima u svim gradskim mjesnim odborima. Bila je ovo prilika da Bosančić i njegovi najbliži suradnici iz prve ruke svojim sugrađanima prenesu što se na području grada radi, s naglaskom na pojedini mjesni odbor, kao i koji su planovi gradskih vlasti, posebno kada je riječ o pojedinim infrastrukturnim zahvatima. U isto vrijeme od svojih sugrađana mogli su čuti i konkretne prijedloge, sugestije, ali i želje kako bi svakodnevni život na području cijeloga grada bio što kvalitetniji i ugodniji.

Otvorenje Istočne obilaznice U dvije godine sagrađeno 7,6 kilometara ceste, četiri nadvožnjaka i kružna toka Otvorena Istočna obilaznica Vinkovaca vrijedna 120 milijuna kuna

– Izravna komunikacija s građanima prošle godine pokazala se vrlo kvalitetnom te smo s tom dobrom praksom nastavili i ove godine. Interakcija s građanima rezultira boljim planiranjem i organiziranjem proračuna, ali i pruža priliku da gradski proračun iskoristimo na najbolji način i bolje rješavamo probleme s kojima se svi zajedno suočavamo. Sve ovo radimo za dobrobit grada i naših građana – rekao je Bosančić.

Prva tribina održana je u MO-u Mirkovci gdje je Bosančić rekao kako se i u tom dijelu grada provodi projekt aglomeracije kao i to da je na Novoj brani postavljeno dječje igralište. Također, asfaltiran je i dio puta, a u tijeku je projektiranje dvaju novih igrališta. Kada je riječ o ovom mjesnom odboru, treba reći da je otvoren novi dio osnovne škole kao i da je u tijeku projektiranje 50 novih stanova koje će mlade obitelji moći kupiti uz posebne pogodnosti. U MO-u Mala Bosna Bosančić je najavio da će se po završetku projekta aglomeracije započeti s radovima na ulicama.

Vinkovci ERASMUS PROJEKT Mladi iz pet država u Vinkovcima

Spomenuo je kako je otvaranjem obilaznice i ovaj dio grada prometno rasterećen, dok je prostor Papuka zaživio kao park i održavanje je dovedeno na zadovoljavajuću razinu. Na tribini u MO-u Lenije rečeno je da je u tome dijelu grada rađeno na komunalnoj infrastrukturi kao i da je prošle godine završeno uređenje vanjskih sportskih terena Novi Lokosi. Na području ovoga mjesnog odbora gradi se i Poduzetnički inkubator. U proteklom razdoblju u MO-u Stjepan Radić dosta je toga napravljeno, a građani očekuju i nogometno igralište. Istaknuto je da građani vide i cijene trud gradskih vlasti te pozdravljaju ovakav način rada gradonačelnika i gradske uprave.

Na području MO-a Centar spomenuto je uređenje središnjeg gradskog trga, uređenje Glagoljaške ulice, prostora ispred zgrade bivše PIK-e zgrade, nogostupa, dječjih igrališta… Govoreći o učinjenome u MO-u Kolodvor rečeno je da je u tijeku rješavanje velikog problema napuštene ambulante i željezničke menze. Riječ je o zgradama koje su srušene te je u postupku rješavanje imovinsko-pravnih odnosa same parcele na kojoj će biti park za kućne ljubimce.

Sufinanciranje troškova prijevoza za srednjoškolce Besplatan prijevoz za vinkovačke đake