Izbornik
Naslovnica Gradovi Garešnica
Sjednica Gradskog vijeća Garešnice

Jednoglasno usvojen gradski proračun za 2023. godinu

Foto: GAREŠNICA
Savjet mladih osmišljen je kao savjetodavno tijelo gradskog vijeća, s ciljem uključivanja u promicanje i zagovaranje prava, potreba i interesa mladih na lokalnoj razini

Četrdeset jednoglasno usvojenih točaka dnevnog reda, među kojima su bile i treća izmjena ovogodišnjeg proračuna radi usklađivanja prihoda i rashoda te donošenje gradskog proračuna za 2023. godinu, našlo se na dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća Garešnice održane prošlog četvrtka.

U proračun za sljedeću godinu dodani su i novi proračunski korisnici – osnovne škole Garešnica i Trnovitički Popovac. Planirani prihodi predloženi su u iznosu od gotovo 10 milijuna i 124 tisuće eura, odnosno većem od 76 milijuna kuna. Na sjednici su za članove Savjeta mladih izglasani Evelyn Muhvić, Ivan Matijak, Katarina Malbašić, Leonarda Bengez te Paula Popović, uključujući i na trogodišnji mandat izabrani predsjednik i zamjenik predsjednika.

Savjet mladih osmišljen je kao savjetodavno tijelo gradskog vijeća, s ciljem uključivanja u promicanje i zagovaranje prava, potreba i interesa mladih na lokalnoj razini. Sjednica je počela minutom šutnje za preminulu članicu Gradskog vijeća Slavicu Rukavinu.