Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč 65 pregleda
Nastavak ulaganja

Još jedno porečko naselje dobilo polivalentno igralište

Novo igralište u Poreču
Foto: Grad Poreč
Igralište sadrži površinu za igranje nogometa, rukometa i košarke dimenzija 22 x 42 metra

I službeno je otvoreno polivalentno igralište u porečkom naselju Kukci. Svečanosti su prisustvovali brojni mještani, mladi rekreativci, predsjednik Mjesnog odbora Nova Vas Zlatko Šalić i gradonačelnik Loris Peršurić koji je istaknuo kako je ovo još jedno novo polivalentno igralište od skoro tridesetak njih, ravnomjerno raspoređenih po porečkim naseljima.

- Drago mi je da je ovo igralište već postalo mjesto druženja mještana Kukci, ponajviše djece i mladih. Igralište će upotpuniti cijeli kompleks prije dvije godine otvorenog društvenog doma napravljenog uz veliki doprinos i zajedničkim snagama svih mještana, na što smo posebno ponosni. Sa izgradnjom polivalentnih igrališta nastavit ćemo i dalje u svim našim mjesnim odborima - rekao je gradonačelnik.

Polivalentno igralište nalazi se u neposrednoj blizini postojećeg društvenog doma, boćališta i dječjeg igrališta, a sadrži površinu za igranje nogometa, rukometa i košarke dimenzija 22 x 42 metra. Ukupna površina koju zauzima, omeđeno ogradom iznosi 1.080 metara kvadratnih.

Foto: Grad Poreč

Igralište je opremljeno golovima, koševima za košarku i klupama, a ograđeno je zaštitnom ogradom visine od dva do četiri metra. Na igralištu je postavljena i javna rasvjeta sa suvremenim reflektorima, ukupno njih osam, a  sva ugrađena oprema u potpunosti je usklađena s europskim normama koje se odnose na ekološko svjetlosno zagađenje. 

Grad je za ove radove izdvojio oko 500.000,00 kuna + PDV.

Osim igrališta u Kukcima, ulagano je i u druga pa su tako postavljena igrala na dječjim igralištima  na novim lokacijama  - u Stanciji Portun, Valkarinu, Stanciji Vodopija, Stanciji Diklić i Stanciji Gržina. Stara igrala su zamijenjena novima ili postavljena dodatna na već postojećim igralištima u Varvarima, naselju Mate Balota i Ladrovićima, te je postavljena zaštitna ograda oko još pet dječjih igrališta u ulicama I. M. Ronjgova i I. G. Kovačića, naselju Poreč –jug, Mihatovići i Stancija Bečić.

Potpuno nova polivalentna igrališta otvorena su lani u naselju Baderna i Veli Maj, a sam Grad Poreč i okolna prigradska naselja ukupno imaju 103 igrališta,od kojih je 25 polivalentno.