Izbornik
Naslovnica Gradovi Bjelovar
Bjelovarski košarkaški kamp od 26. lipnja do 1. srpnja

Kamp HOOPS ima podršku i izbornika Aleksandra Petrovića

Foto: Bjelovar
Najtalentiraniji košarkaši iz bjelovarskoga kampa izborit će mjesto na jednom od najprestižnijih ljetnih kampova i odmjeriti snage s djecom iz cijele Hrvatske.

Bjelovarski košarkaški klub Vedi organizira kamp Hoops kojemu je cilj razvoj košarkaških vještina djece i usavršavanje tehnika i taktika trenera. Kamp će se održavati od 26. lipnja do 1. srpnja na vanjskom igralištu Sokolane, a uključivat će intenzivne treninge košarke za djecu svih dobi, s naglaskom na individualni pristup i rad u manjim grupama. Riječ je o prvom takvom kampu u središnjoj Hrvatskoj.

Uz gradonačelnika Darija Hrebaka te njegova zmjenika Igora Brajdića podršku kampu dao je i direktor hrvatske košarkaške reprezentacije i privremeni izbornik seniorske vrste Aleksandar Petrović, koji je na konferenciji za novinare istaknuo da mu je zadovoljstvo pomoći u organizaciji te da je ta pomoć usmjerena na koordinaciju s kvalitetnim trenerima koji mogu nadgledati takve kampove u kojima djeca moraju naučiti prvenstveno tehniku šuteva, dodavanja i driblinga,na čemu će i biti fokus.

Najtalentiraniji košarkaši iz bjelovarskoga kampa izborit će mjesto na jednom od najprestižnijih ljetnih kampova i odmjeriti snage s djecom iz cijele Hrvatske.

Kamp Hoops prvenstveno će biti namijenjen članovima KK Vedi, no ostane li mjesta, moći će sudjelovati i druga djeca koja se bave košarkom.

– Iznenadio sam se na sjednici Gradskog vijeća kada je jedna vijećnica pitala imamo li mi novca i trebamo li toliko ulagati u sport. Da, trebamo jer grad ima novca. Ulažemo i u kulturu, a u posljednjih pet godina smo među deset posto najuspješnijih gradova po ulaganju u obrazovanje – rekao je gradonačelnik Hrebak.

BJELOVAR Za računala i medicinske lutke izdvojeno 49.000 eura KD Bjelovar Na izložbi 440 pasa brojnih pasmina Grad dobro surađuje s poljoprivrednicima, a oni znaju što im treba Za nove potpore poljoprivrednicima 110.000 eura