Izbornik
Naslovnica Gradovi Bjelovar
Grad dobro surađuje s poljoprivrednicima, a oni znaju što im treba

Za nove potpore poljoprivrednicima 110.000 eura

1/2
Foto: Bjelovar
S uhodanom i dobrom praksom izdvajanja potpora za poljoprivrednike Grad nastavlja i ove godine pa će uskoro izići novi javni poziv

– Grad Bjelovar dobro surađuje s poljoprivrednicima, nastoji im izići ususret kad god je to moguće, sluša njihove potrebe i oni kreiraju mjere jer znaju što im treba – rekao je zamjenik bjelovarskoga gradonačelnika Igor Brajdić tijekom posjeta obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu u Prespi čiji je vlasnik Josip Krčelj, jedan od korisnika gradskih mjera za poljoprivrednike. Taj je mladi poljoprivrednik u proteklih pet godina dobio nešto više od 30 tisuća kuna potpora u području govedarstva.

S uhodanom i dobrom praksom izdvajanja potpora za poljoprivrednike Grad nastavlja i ove godine pa će uskoro izići novi javni poziv. U tom natječaju za poljoprivrednike osigurano je oko 110 tisuća eura.

Lani je u gradskom proračunu za poljoprivredne proizvođače bilo osigurano 869 tisuća kuna, unutar javnog poziva osmišljeno je 19 mjera, a 204 poljoprivrednika iskoristila su 569 tisuća kuna. Najtraženije su potpore bile su za očuvanje pčelinjeg fonda, uzgoj i držanje rasplodnih jedinki u govedarstvu umjetno osjemenjivanje plotkinja u govedarstvu, godišnji zakup prodajnog mjesta na gradskoj tržnici te za proizvodnju u plastenicima.

BJELOVAR Bjelovaru za obnovu još četiri milijuna eura Javni natječaj Prijavljen projekt Terme Bjelovar sortirnica Bjelovar BJELOVAR Oprema se pogon buduće sortirnice