Izbornik
Naslovnica Gradovi Đakovo
NOVI TURISTIČKI PROIZVODI ĐAKOVA

Katedrala od recikliranog papira

Foto: Maja Muškić
Predstavljena su dva nova videouratka, brošura, karta grada i katedrala od recikliranog papira

Dva videouratka, brošura, karta grada i katedrala od recikliranog papira – turistički su to proizvodi Grada Đakova i gradske Turistčke zajednice koji su nedavno predstavljeni javnosti.

URUČEN UGOVOR ZA DJEČJI VRTIĆ ĐAKOVO Za adaptaciju vrtićke kuhinje 500.000 kuna

Dostupni su na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku. Videouradak "Đakovo: Vodič kroz destinaciju" obuhvaća sve turističke adute Đakova, predstavljajući ga pravim biserom kontinentalnog turizma s brendiranim manifestacijama kao što su Vezovi i Bušari, katedralom sv. Petra, Državnom ergelom lipicanaca...

Turistička brošura Đakovo, pak, donosi bogatstvo turističke ponude Đakova.

– Svaki njezin dio poseban je izazov, svaki zahtijeva pažnju i svi smo se potrudili donijeti svaki taj izazov u ovoj brošuri koja sadrži povijest, arhitekturu grada, manifestacije, floru i faunu – ponajprije lipicance, hrvatskog ovčara, eno-gastronomiju i drugo – rekao je dogradonačelnik Robert Francem.

Korice su ilustrirane slavonskim dukatima i prepoznatljivim kvadratićima. Pročelnica Sanja Rogoz-Šola predstavila je novu kartu grada "Đakovo srce Slavonije" sa svim njegovim ulicama i lokalitetima, a na poleđini su i prigradska naselja te karta Đakovštine. Predstavljena je i "Baština u rukama", đakovačka katedrala od recikliranog papira, 3D kreativni set za djecu od 7 godina.

EMISIJA "KUHINJA BABE EVE" Špičekovi recepti s čepinskim kupusom

Taj je projekt, istaknuto je, zasnovan na interakciji i rađen prema originalu. Zamjenik gradonačelnika Antun Galić predstavio je videouradak "Đakovo – komadić raja u Hrvatskoj", uz pohvalu cijelom timu za odličnu realizaciju projekata.