Izbornik
Naslovnica Gradovi Zadar
"Nikomu pravo"

Kazalište lutaka Zadar osvojilo Nagradu hrvatskog glumišta

Foto: Zadarska županija
Kako su naglasili iz Kazališta lutaka Zadra, primitak nagrade Hrvatskog glumišta posebno im je važno priznanje jer ju dodjeljuje struka - Hrvatsko društvo dramskih umjetnika

Kazalište lutaka Zadar osvojilo je Nagradu hrvatskog glumišta. Podsjetimo, na 26. po redu svečanoj dodjeli nagrada, koja se održala 24. studenoga u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, predstavi "Nikomu pravo" Kazališta lutaka Zadar pripala je nagrada za najbolju lutkarsku predstavu ili predstavu za djecu ili mlade, priopćili su iz Zadarske županije.

Kako su naglasili iz Kazališta lutaka Zadra, primitak nagrade Hrvatskog glumišta posebno im je važno priznanje jer ju dodjeljuje struka - Hrvatsko društvo dramskih umjetnika.

Otvorena izložba na temu kraj Prvog svjetskog rata u Zadru grad zadar Izložba 'Kraj Prvog svjetskog rata u Zadru' dojmila posjetitelje

"Nikomu pravo" je predstava nastala prema motivima narodne pripovijetke "Svijetu se ne može ugoditi", a režiju potpisuje Ana Prolić. Na produkciji predstave radili su brojni suradnici - Juraj Aras kao asistent režije, Damir Klemenić kao suradnik za scensku igru, Mate Matišić skladao je glazbe i tekst songova, likovno oblikovanje cjelokupne predstave osmislila je Sanja Mrša Vukman, a kostime je osmislila Anita Goreta.

Za tehničku realizaciju zaslužni su Frane Papić, Mate Petričević, Robert Košta, Nataša Perović, Marijan Nižić i Marin Bakmaz. U priči o premetanju po magarcu igraju Juraj Aras, Sanja Grgina, Dominik Karakašić, Irena Bausović Tomljanović, Anđela Ćurković Petković, Tamara Šoletić, Radojka Kozulić i Robert Košta.

Maslina iz srednjeg brončanog doba U Pašmanskom kanalu pronašli koštice maslina stare 3500 godina