Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Najavljena ulaganja u kvalitetu zvuka i slike

Kino Velebit u 10 godina gotovo udvostručilo broj gledatelja

Foto: Grad Koprivnica
U odnosu na broj sjedala, kojih je 204, prošle je godine na svaku fotelju sjelo 178 posjetitelja

Kino Velebit u Koprivnici jedno je od najuspješnijih u Hrvatskoj sa stalnim rastom broja gledatelja i visokim omjerom posjeta u odnosu na broj sjedala, objavio je ovih dana Državni zavod za statistiku.

Renesansni festival Međunarodno priznanje Koprivnica ušla u elitno društvo najpoznatijih povijesnih gradova

Jedino kino u Koprivničko-križevačkoj županiji lani je imalo ukupno 36.250 gledatelja, što je čak 84 posto više nego prije deset godina. U odnosu na broj sjedala, kojih je 204, prošle je godine na svaku fotelju sjelo 178 posjetitelja.

Najgledaniji filmski naslovi prošle su godine bili ‘50 nijansi slobodniji’ s 2012 gledatelja, crtić ‘Grinch’ koji je pogledalo 1450 osoba i glazbeni film ‘Bohemian Rhapsody’ koji je imao blizu 1400 gledatelja.

U Pučkom otvorenom učilištu koje upravlja Kinom Velebit najavili su i nove investicije koje će dodatnio podići kvalitetu gledanja filmova u Koprivnici. Stiže veći ekran, ali i novi procesor zvuka koji će jamčiti mnogo prirodniji ugođaj. Investicija bi mogla stajati oko 70.000 kuna.

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić Novi sustav Koprivnica prvi grad s digitaliziranom nabavom

Usporedbe radi, u Međimurskoj županiji prošle je godine bilo 22.550 gledatelja u dvije kinodvorane s ukupno 864 sjedala. Broj gledatelja u dva kina u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji lani je pak iznosio oko 53.600, odnosno u prosjeku 124 posjetitelja po sjedalu.

Krapinsko-zagorska županija imala je ukupno 7100 gledatelja, a Virovitičko-podravska 18.200 posjetitelja.

Međimurska županija jedina je u tom dijelu Hrvatske imala pad broja gledatelja u desetogodišnjem razdoblju. Tijekom 2008. u tamošnjim je kinima bilo 24.400 gledatelja, a prošle godine oko dvije tisuće manje.

Atletski klub i Grad najavili važnu utrku Koprivnica organizira prvi polumaraton, očekuje se više od 500 trkača