Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
URUČIO GRADONAČELNIK MATO FRANKOVIĆ

Ključevi novog vozila dubrovačkom HGSS-u

Foto: Grad Dubrovnik
Pojačanje voznog parka dubrovačkih HGSS-ovaca terensko je vozilo Toyota Hilux s pogonom na sva četiri kotača

Ključeve novog interventnog vozila pročelniku HGSS-a – Stanice Dubrovnik Mariju Begiću uručio je gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

Grad nastavlja pomagati gospodarstvenicima Dubrovnik smanjio zakupnine poslovnih prostora za travanj, svibanj, lipanj i srpanj

Pojačanje voznog parka dubrovačkih HGSS-ovaca terensko je vozilo Toyota Hilux s pogonom na sva četiri kotača i prilagođeno nepristupačnim terenima. Automobil ima ugrađeno dodatno vitlo te opremu za izlazak na intervencije, a vrijednost mu iznosi 243.700 kuna.

Grad je iz proračunskih sredstava sufinancirao kupnju vozila u iznosu od 100.000 kuna, a novac osiguran u 2020. dio je kontinuiranih izdvajanja za neometano djelovanje HGSS-a Dubrovnik. Prepoznajući važnost HGSS-a unutar sustava zaštite i spašavanja Grada Dubrovnika, od 2017. gradska uprava osigurava stalno financiranje ove žurne službe s ciljem njenog učinkovitog funkcioniranja i osnaživanja, istaknuo je Franković.

U tom razdoblju za potrebe HGSS-a iz proračuna je izdvojeno ukupno 1,85 milijuna kuna, a u 2021. planiran je iznos od 500.000 kuna. Terensko vozilo novi je dodatak opremi, a osim za automobil, sredstva su utrošena za još jedno vozilo, održavanje vježbi te edukacije, osiguranja, održavanje voznog parka, objekta i infrastrukture, kao i financiranje tekućih troškova.

ČAZMA U domu u Cerini uređeni sanitarni čvorovi

Angažman pripadnika HGSS-a temelji se na volonterstvu, a za redovito funkcioniranje i osnaživanje službe ključne su im donacije. U idućem razdoblju, zaključeno je, planirat će se sredstva za adekvatan objekt za sjedište dubrovačke stanice.