Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
Komunalni radnici i Grad

'Kolektivni pregovori nisu odlazak u Disneyland; borba izjednačavanja prava radnika se nastavlja'

Želimir Hercigonja
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Stavljena je točka na 'i' nakon tromjesečnih pregovora između Sindikata komunalnih radnika RH i Grada Velike Gorice

Predsjednik Sindikata komunalnih radnika Republike Hrvatske Želimir Hercigonja i gradonačelnik Dražen Barišić potpisali su aneks kolektivnog ugovora što je točka na “i” nakon tromjesečnih pregovora.

Vodotoranj u Velikoj Gorici Obnovljena zgrada ponos je grada Vodotoranj u utrci za najljepše pročelje Europe

– Komunalni sustav uspjeli smo stabilizirati i nastojimo ojačati njegove objekte jer se kvaliteta sustava reflektira na našu kvalitetu života. Sve što smo radili i gradili u materijalnom smislu bilo bi ništa bez ljudi koji rade u gradskim tvrtkama – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić. S postignutim dogovorom zadovoljni su i u Sindikatu.

– Kolektivni pregovori nisu odlazak u Disneyland, pa da svi budu sretni na kraju, nego teški i mukotrpni pregovori i uvijek težimo tome da nadograđujemo prava radnika. Neka potraživanja i zahtjeve smo umanjili djelomično, ali tu ćemo borbu izjednačavanja prava radnika u trgovačkim društvima Grada Velike Gorice i prava djelatnika u gradskoj upravi nastaviti na jesen – rekao je predsjednik Sindikata Želimir Hercigonja te najavio kako će nastavkom pregovora na jesen nastojati potpuno izjednačiti radnike u komunalnim tvrtkama s pravima koje kolektivnim ugovorom imaju zaposleni u Gradskoj upravi.

New Bakery - baklava Velika Gorica Baklave iz Lukavca uskoro bi se mogle jesti i u Japanu