Izbornik
Naslovnica Gradovi
Vinkovačka posebnost – koncerti na otvorenome

Koncert održali učenici Glazbene škole Josipa Runjanina

Foto: Marko Prpić/PIXSELL/Ilustracija
U prvom dijelu je svojevrsni put oko Zemlje gdje smo predstavili kulture mnogih zemalja i svijeta, ali i veliki dio Hrvatske, dok je u drugom dijelu školski bend nastupio s nekoliko skladbi pop-izvođača, a to je ujedno i glazba koja je njima bliža i koju uživaju svirati

Tijekom proteklih godina Vinkovci su postali prepoznatljivi po koncertima na otvorenome koji u pravilu privlače velik broj građana. Tako je treću godinu zaredom u lapidariju Gradskog muzeja Vinkovci održan Koncert pod zvijezdama koji su pripremili učenici i profesori Glazbene škole Josipa Runjanina. Prema riječima voditelja tamburaškog orkestra i školskog benda Tomislava Majačića sve je zapravo krenulo za vrijeme pandemije koronavirusa kada učenici škole nisu imali mogućnosti sviranja u zatvorenom prostoru. Tada su došli na ideju da izađu van pod otvoreno zvjezdano nebo te su sada ti koncerti postali već tradicionalni.

– Na koncertu je ukupno 20-ak učenika i nekoliko nastavnika. Za koncert uvijek pokušavamo odrediti temu pa smo to napravili i ove godine te ga podijeli na dva dijela. U prvom dijelu je svojevrsni put oko Zemlje gdje smo predstavili kulture mnogih zemalja i svijeta, ali i veliki dio Hrvatske, dok je u drugom dijelu školski bend nastupio s nekoliko skladbi pop-izvođača, a to je ujedno i glazba koja je njima bliža i koju uživaju svirati – rekao je Majačić.

To nije bio kraj koncerata na otvorenome jer je nekoliko dana poslije u pješačkoj zoni održana Lipanjska operna noć na kojoj su gostovali orkestar i solisti Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku s programom pod nazivom "Verdi u francuskom zagrljaju".

VIJEĆNICIMA su izvješća o radu podnijela trgovačka društva, zavodi, ustanove i specijalna bolnica, njih osam kojima je osnivač ili većinski vlasnik Zagrebačka županija. Donesena je i odluka o dodjeli javnih priznanja Zagrebačke županije Županijska Skupština Zagrebačke županije Rebalans proračuna kako bi se osiguravanja sredstava za projektiranje novih 16 škola UKUPNI IZNOS sufinanciranja ove godine je 34.000 eura, a iznos koji netko daje određuju mogućnosti gradova, općina i županije "Virovitički model" - Županija, gradovi i općine sufinanciraju rad Veleučilišta Riječ je o obiteljskim i malim hotelima koji su ispunili stroge kriterije poslovanja te su dobili srebrnu, zlatnu i platinastu oznaku Zelena transformacija Malim i obiteljskim hotelima certifikati eko zelenih hotela