Izbornik
Naslovnica Gradovi Sveti Ivan Zelina
Tijesna bitka u Zelini

Košćec: Naš će akvapark biti hit! Lazarin: To vodi u bankrot

Hrvoje Košćec i Franjo Lazarin
Foto: Pixsell
HNS-ovac Hrvoje Košćec je u nastavak utrke ušao s 35,78% glasova, a uz njega su stali SDP i HSS. Kandidat koalicije HDZ-a, HSLS-a i HSU-a Franjo Lazarin imao je 27,98%

Tijesna će se borba voditi u nedjelju u Svetom Ivanu Zelini. Aktualni gradonačelnik, HNS-ovac Hrvoje Košćec u prvom je krugu osvojio 35,78 glasova, a potom su uz njega stali SDP-ovci i HSS-ovci. Franjo Lazarin, kandidat koalicije HDZ-a, HSLS-a i HSU, uspio je pak prikupiti 27,98 posto.

Ideje su im na prvi pogled slične. Obojica promet u središtu grada žele riješiti kružnim tokom, izgraditi nogostup, igrališta i trgovački centar, u funkciju staviti poslovnu zonu Sveta Helena... No jedna je stavka, čini se, kamen spoticanja – zelinski bazeni. Nekadašnje okupljalište stanovnika Zagreba i županije, zahvaljujući kojemu se šezdesetih i sedamdesetih razvio cijeli kraj, od devedesetih je najveći gradski problem. Od tada su, naime, bazeni zatvoreni i propadaju. Košćec, IT-jevac koji je 16 godina radio u jednoj stranoj banci, smatra da se ondje treba graditi veliki akvapark, i to novcem iz gradskog proračuna, dok Lazarin ideju ocjenjuje lijepom željom, ali neisplativom.

Kupanje u ljeto 2019.

– Graditi akvapark bez privatnog investitora je iluzija. Zelini će se dogoditi ista stvar kao Zlataru, koji je bankrotirao kada su s 10 milijuna kuna htjeli urediti sve gradske ceste, a nisu to mogli platiti. U blizini je Adamovec s vrlo sličnim sadržajima koji je gotovo uvijek poluprazan – objašnjava Lazarin, koji je već 17 godina direktor Županijskih cesta. Košćec pak ističe kako će akvapark u Zelini, vrijedan pet milijuna eura, imati puno više sadržaja od Adamovca.

– Akvapark kakav planiramo bit će jedini takav u županiji, a i šire. Angažirali smo španjolsku tvrtku koja je uspješno realizirala više od 350 projekata u 36 zemalja. A bit će ondje i restorani, noćni klub i slični sadržaji koji će omogućiti goste tijekom cijele godine – kaže Košćec. Prije 15 dana, dodaje, dobivena je lokacijska dozvola, a gradnja se planira početkom iduće godine. – U novom će se akvaparku moći kupati već na ljeto 2019. – napominje Košćec, dodajući kako je skeptičan oko nastavka projekta ako se promijeni vlast.

– Sigurno nećemo ulagati toliko novca postanem li gradonačelnik. Založit ću se da se postojeći bazeni obnove, a projekt koji se može realizirati u dvije godine stajao bi od pet do osam milijuna kuna, uz mogućnost sufinanciranja domaćih i stranih fondova. U svakom slučaju, treba izbjeći skupa kreditna zaduženja grada – uzvraća Lazarin.