Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
nastavak radova na Velikom vrhu

Kraj 'crne točke' u prometu, gradi se rotor koji bi trebao smanjiti broj nesreća

radovi
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL/Ilustracija
Raskrižje na kojem se gradi rotor zbog svoje nepreglednosti bilo je 'crna točka' u prometu, a radovi bi trebali završiti u svibnju

Nakon stanke koja je protekla dva tjedna bila izazvana nepovoljnim vremenskim uvjetima sljedećeg će se tjedna nastaviti radovi na kružnom toku na Velikom vrhu. Radovi koji predstoje odnose se na asfaltiranje kolničke konstrukcije i nogostupa u smjeru općine Pušća, nakon čega će se promet preusmjeriti na novootvoreni kolnik, pri čemu će se zatvoriti dio prometnice prema naselju Pojatno. Na tom će se dijelu izvesti rekonstrukcija infrastrukture predviđene projektom te istodobno gradnja i uređenje samog kružnog toka.

Parking - Zaprešić Zaprešić Snižene cijene parkinga za sve, povlaštena karta u 1. zoni 35 kn

Prije nekoliko dana izvedena je i nova javna rasvjeta, a završetak svih radova predviđen je do kraja svibnja. Ukupna procijenjena vrijednost projekta iznosi oko 5 milijuna kuna, a u sufinanciranje se iznosom od 2 milijuna kuna uključilo Ministarstvo unutarnjih poslova provedbom Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Oko 1,5 milijuna kuna izdvojila je Županijska uprava za ceste, dok će se ostatak potrebnih financijskih sredstava podmiriti iz proračuna Grada Zaprešića. U Gradu se nadaju kako će gradnjom ovog rotora znatno smanjiti broj prometnih nesreća na području Zaprešića s obzirom na to da je spomenuto raskrižje zbog svoje nepreglednosti bilo “crna točka” u prometu.

Nova kuglačka dvorana u Zaprešiću Ulaganje u sportske objekte 'Sad imamo dvoranu kakvom se ne može pohvaliti ni New York'