Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Poptisan ugovor u Vinkovcima

Kraj prometnim gužvama: Za desetak dana počinje gradnja nadvožnjaka

1/2
Foto: Branimir Bradarić
Gradnjom nadvožnjaka Duga ulica – Borinačka ulica spojit će se dva dijela grada, otvoriti novi ulaz u grad. Projekt je vrijedan više od 72 milijuna kuna, a gradonačelnik Bosančić ističe da je ovo kruna njegova mandata

Tijekom niza proteklih godina govorilo se o potrebi gradnje nadvožnjaka na potezu Duga ulica – Borinačka ulica što je nazivano i svojevrsnim uskim grlom u prometu u Vinkovcima. I taj problem polako dolazi svome kraju s obzirom na to da je potpisan ugovor o izvođenju radova na gradnji nadvožnjaka i prilazne prometnice za potrebe projekta „Izgradnja nadvožnjaka Duga ulica – Borinačka ulica i prilazne prometnice u gradu Vinkovcima“.

Potpisan ugovor Energetska obnova zgrade u kojoj se nalazi vinkovačka prošlost

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić rekao je da je iznimno zadovoljan činjenicom što je konačno potpisan ugovor o gradnji nadvožnjaka te da početak radova treba očekivati za desetak dana.

Zahtjevan projekt

– Godinu dana potrošili smo na zakone, odnosno na sve ono što je bilo neophodno napraviti kako bi se ovaj projekt mogao provesti i sada konačno možemo krenuti s gradnjom. Znam da je ljudima vjerojatno teško to i pojmiti s obzirom na to koliko se godina čeka. Hvala svima koji su doprinijeli ovom projektu. Spojit će dva dijela grada, otvoriti novi ulaz u grad te dati novu perspektivu tom dijelu grada – rekao je Bosančić.

Foto: Branimir Bradarić

Dodao je da je riječ o projektu vrijednome više od 72 milijuna kuna te da vjeruje kako je on kruna ovog njegova mandata na mjestu gradonačelnika Vinkovaca.

Tehnički direktor tvrtke Poduzeća za ceste d.o.o. iz Slavonskog Broda Ivica Vuletić, koji je i voditelj projekta, rekao je da su svjesni činjenice da je riječ o važnom infrastrukturnom projektu za Vinkovce.

– Isto tako svjesni smo i činjenice da je izvedbeni rok koji uključuje pristupne ceste, most i sve ostale potrebne zahvate vrlo zahtjevan i da će vjerojatno u svemu tome doći i do nekakvih problema koje će trebati u hodu rješavati. Nadamo se da ti problemi neće uzrokovati potrebe za nekakvim produljenjem roka. Međutim, mi smo ga postavili i on će od nas tražiti pojačan angažman u svim elementima – rekao je Vuletić.

Na lokalitetu Jankovačka dubrava pronađena rimska kola s upregnutim konjima IZNIMNO ARHEOLOŠKO OTKRIĆE Senzacionalno otkriće: Nedaleko Vinkovaca pronađena rimska kola s upregnutim konjima iz 3. stoljeća

Bitno za Master plan

Rečeno je i da će se realizacijom ovoga projekta omogućiti povezivanje više vrsta prometa, i to biciklističkog, javnoga gradskog prijevoza, cestovnog, pješačkog i teretnog.

Provedba svih projektnih aktivnosti u skladu je s provedbom ostalih projekata na toj lokaciji, a koji se odnose na povećanje javnoga gradskog autobusnog prijevoza modernizacijom njihova voznog parka, poboljšanju vodno-komunalne infrastrukture u Vinkovcima gradnjom kanalizacijske mreže te povećanju udjela biciklističkoga prometa u gradu Vinkovcima projektiranjem biciklističkih staza na području grada.

Ivan Rimac 110 godina javne vodoopskrbe u Vinkovcima Vinkovčani piju zdravstveno ispravnu pitku vodu

Projekt je prepoznat kao bitan za ostvarivanje zadanih ciljeva Master plana Vinkovaca za promet u cilju unapređenja infrastrukture javnoga putničkog prometa jer obuhvaća gradnju i modernizaciju nužne prometne infrastrukture radi povezivanja urbanih dijelova grada s prigradskih naselja.