Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
110 godina javne vodoopskrbe u Vinkovcima

Vinkovčani piju zdravstveno ispravnu pitku vodu

Ivan Rimac
Foto: Branimir Bradarić
– Nemamo većih problema u vodoopskrbi, ali je put do toga stanja bio jako dug i zahtjevan. Danas možemo sa zadovoljstvom reći da imamo stotine kilometara cjevovoda kojima teče zdravstveno ispravna voda iz regionalnog vodocrpilišta u Sikirevcima – rekao je predsjednik uprave Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije Ivan Rimac

Prigodnom svečanošću Vinkovački vodovod i kanalizacija obilježili su 110 godina javne vodoopskrbe. Tom prilikom predsjednik uprave Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije Ivan Rimac istaknuo je kako Vinkovčani piju zdravstveno ispravnu i kvalitetnu pitku vodu.

Suradnja Grada i MUP-a Grad sudjeluje u obnovi zgrade PP-a Vinkovci

– Nemamo većih problema u vodoopskrbi, ali je put do toga stanja bio jako dug i zahtjevan. Danas možemo sa zadovoljstvom reći da imamo stotine kilometara cjevovoda kojima teče zdravstveno ispravna voda iz regionalnog vodocrpilišta u Sikirevcima te da, osim građana Vinkovaca, tu vodu pije i većina stanovnika na našem distribucijskom području – rekao je Rimac.

Dodao je kako, iako zadovoljni stanjem u vodoopskrbi u Vinkovcima, imaju određenih problema s distribucijskom mrežom te da su s ciljem rješavanja toga problema s Hrvatskim vodama potpisali ugovor vrijedan 24 milijuna kuna i tako sustavno rješavaju taj problem. Dodao je da je na regionalni vodovod do sada priključeno više od 100.000 potrošača te će se u dogledno vrijeme, uz nekoliko investicija na području Cvelferija te izgradnjom vodosprema u Županji, Drenovcima i Slakovcima ostvariti potpuna pokrivenost regionalnog vodovoda na području koje pokriva Vinkovački vodovod i kanalizacija.

Otvorenje Istočne obilaznice U dvije godine sagrađeno 7,6 kilometara ceste, četiri nadvožnjaka i kružna toka Otvorena Istočna obilaznica Vinkovaca vrijedna 120 milijuna kuna

– Grad Vinkovci će i dalje podržavati rad Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije te će sudjelovati u svim projektima koji će u konačnici donijeti opću dobrobit svim građanima, ali i stanovnicima ostalih naselja. Uprava VVK nosi ogromne projekte vrijedne gotovo 400 milijuna kuna – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.