Izbornik
Naslovnica Gradovi Šibenik
Prošla je godina otkako je Poljana ‘vraćena Šibenčanima’

Kroz garažu Podzemnog logističkog centra prošlo oko 250.000 vozila

Foto: Grad Šibenik
Popunjenost kapaciteta u jutarnjim i popodnevnim satima troetažne podzemne garaže je oko 60 posto

Prošla je godina otkako je službeno otvoren Podzemni logistički centar u Šibeniku i danas sa zadovoljstvom možemo reći da je ispunio očekivanja.

VRIJEDNOST INVESTICIJE 1,85 MILIJUNA KUNA Modernizacija javne rasvjete na šibenskoj rivi

Strukovna priznanja

U proteklih godinu dana kroz garažu je prošlo oko 250 tisuća vozila. Prekrcajna mjesta koristilo je više od 400 korisnika, a njihov broj stalno raste. Popunjenost kapaciteta u jutarnjim i popodnevnim satima troetažne podzemne garaže je oko 60 posto, dok se  puna popunjenost kapaciteta očekuje u špici sezone.

Podsjetimo, u sklopu projekta uređen je i gradski trg Poljana koji je ponovno postao nezaobilazno mjesto okupljanja i druženja te se pokazao i izvrsnom kulisom za glazbeno-scenska događanja.

Projekt koji je izradio autorski tim iz studija Atelier Minerva privukao je i pozornost domaće i svjetske stručne javnosti.

Nakon nominacije za najvažniju europsku nagradu za suvremenu arhitekturu Mies Van den Rohe Award 2022., uslijedila su i najviša nacionalna strukovna priznanja.

U zoni bivše vojarne Bribirskih knezova Izrađuje se projektna dokumentacija za novi vatrogasni dom

Poljana je nominirana za nagradu “Viktor Kovačić” koju dodjeljuje Udruga hrvatskih arhitekata za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva u 2020. godini te je nominirana za godišnju nagradu “Vladimir Nazor” iz područja arhitekture i urbanizma, a koju dodjeljuje Ministarstvo kulture i medija. Poljana je osvojila i nagradu Big SEE Architecture Award, te je nominirana za Grand Prix u kategoriji “Landscape and Urban design”.

Brz pronalazak parkinga

– Drago mi je što smo uspjeli u namjeri da Poljanu vratimo našim sugrađanima. Opet se na njoj okupljaju  sve generacije Šibenčana i na to sam ponosan. Podzemna garaža u ovom razdoblju kad je povećan promet gradskim ulicama omogućuje brz pronalazak parkirališnog mjesta u samom centru grada, čime se znatno smanjuje kruženje i stvaranje dodatnih gužvi – kazao je gradonačelnik Željko Burić.