Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Južna obilaznica

Kružni tok prema Rokovcima svečano otvoren i pušten u promet

storyeditor/2024-09-08/kruzni_tok_1.jpg
1/2
Foto: Grad Vinkovci NOVI KRUŽNI tok smanjit će i gužve i čekanja

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić i rukovoditelj Hrvatskih cesta Osijek Goran Martinović pustili su u promet za sva vozila kružni tok na južnoj obilaznici Vinkovaca prema Rokovcima. Bosančić je podsjetio da je, dok je to križanje bilo pokriveno semaforima, bilo iznimno puno problema, puno čekanja, ali i puno prometnih nesreća.

– Hrvatskim cestama iznijeli smo ovaj problem, oni su ga prepoznali i brzo smo krenuli u projektiranje i samu realizaciju. U to vrijeme ovdje je uloženo gotovo 10 milijuna kuna i danas možemo vidjeti kako je to ipak jedna druga razina sigurnosti. Svi koji budu prolazili ovuda bit će puno sigurniji, a prometovat će se jednostavnije, lakše, ali i puno brže jer više neće biti zastoja – rekao je Bosančić.

Rečeno je i da je, osim kružnog toka, rekonstruirano i 100 metara pješačke staze, a sagrađeno je i 370 metara dvosmjerne biciklističke staze prema Rokovcima. Ukupna vrijednost cijelog projekta je 1,270.000 eura i u cijelosti su ga financirale Hrvatske ceste. Najavljeno je još nekoliko važnih projekata Hrvatskih cesta na području Vinkovaca.

storyeditor/2024-09-06/PXL_050924_120123472.jpg Na dvije etaže osigurat će smještaj za 14 odgojnih skupina te ukupno 280 djece Najljepši dar za 51. obljetnicu vrtićke djelatnosti – novi vrtić na Bajeru Projekt je vrijedan 62.895 eura, a omogućit će modernizaciju i proširenje postojećih sustava, što će direktno poboljšati uvjete za poslovanje unutar Poslovnog parka Nastavak ulaganja Komunalna infrastruktura u Poslovnom parku Međimurje storyeditor/2024-09-06/bacic1.jpg Ministar Branko Bačić posjetio je Osječko-baranjsku županiju i uručio 23 ugovora Milijun eura za prostorne planove nove generacije i energetsku obnovu