Izbornik
Naslovnica Gradovi Vukovar
Nakon godina najava i čekanja, u Vukovaru je sad završena izgradnja i uređenje šetnice

Ljepši pogled na Dunav s nove šetnice u gradskoj četvrti Borovo naselje

Foto: Vukovar
Vrijednost izvedenih radova, uz sufinanciranje Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara, iznosi gotovo milijun i pol kuna

Poslije godina najava tijekom kojih se govorilo o potrebi da se izgradi i uredi šetnica uz Dunav u gradskoj četvrti Borovo naselje, taj projekt je konačno i realiziran. Nova šetnica proteže se uz Dunav u Ulici Jana Bate, i to od Doma tehnike pa sve do Općine Borovo.

Sada su stanovnici ove vukovarske gradske četvrti, koja se proteže uz Dunav, dobili novi i prepoznatljiv sadržaj, ali i mogućnost da uživaju uz Dunav. Radi se o području koje je posebno posjećeno tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci kada se na tome  mjestu okuplja mnogo ljudi koji uživaju u šetnji ili traže osvježenje u vodama Dunava.

Inicijativa stanovnika

– Šetnica je uređena na inicijativu stanovnika gradske četvrti Borovo naselje. Izgrađena je moderno i urbano opremljena šetnica s kompletnim hortikulturnim  uređenjem duž cijele trase. Šetnica je dugačka gotovo kilometar i u na njoj će zasigurno uživati mnoge generacije Vukovaraca kao i brojni posjetitelji – rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je sa suradnicima obišao novu šetnicu.

Dodao je i kako vrijednost izvedenih radova, uz sufinanciranje Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara, iznosi gotovo milijun i pol kuna.

U obilasku nove šetnice bio je i zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac koji je rekao kako s novom šetnicom u Borovu naselju grad Vukovar sada ima ukupno 4600 metara šetnice uz rijeke Dunav i Vuku.

– Od toga je 3400 metara šetnice uz Dunav, a tijeku je i izgradnja dodatnih 600 metara šetnice uz Vuku. Riječ je o projektu čije se 
okončanje očekuje u skorije vrijeme – najavio je Sušac.

Šetnica je dugačka gotovo kilometar i sadrži šest kružnih odmorišta. Treba napomenuti i kako je šetnica opremljena urbanom komunalnom opremom, klupama za odmor i opuštanje te je hortikulturno uređena. Inače, prethodno je izgrađen i nogostup u Ulici Jana Bate koji sada olakšava pristup šetnici.

Atraktivan sadržaj

Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo Dražen Čulig objasnio je kako se po rješavanju imovinskopravnih odnosa, odnosno nakon dobivanja suglasnosti Republike Hrvatske u čijem vlasništvu je granično 
zemljište očekuje i postavljanje javne rasvjete duž cijele trase nove šetnice. S postavljanjem javne rasvjete nova šetnica uz Dunav dodatno će dobiti na atraktivnosti, a samim tim i posjećenosti.

Istaknuto je i kako okončanjem ovog projekta stanovnici gradske četvrti Borovo naselje, ali i svi Vukovarci i turisti mogu uživati na novouređenom atraktivnom sadržaju uz Dunav. Inače, na tome dijelu nalazi se i poznati objekt Dom tehnike, koji je još neobnovljen, a pristup Dunavu uređen je spustom i stepenicama uz nasip.