Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč 2439 pregleda
investicije

Lučka uprava ulaže više od 6,2 milijuna kuna za unaprjeđenje luke

Foto: Grad Poreč
Riječ je o zahvatu kojim će se napraviti lukobran koji će zaštititi luku Poreč od sjeverozapadnih i zapadnih vjetrova, kao što je već ranije napravljen lukobran između hridi Sarafel i kopna

Lučka uprava Poreč nastavlja s investicijama u porečkom akvatoriju, pa će tako poslije Nove godine krenuti izgradnja lukobrana Barbaran.

Riječ je o zahvatu kojim će se napraviti lukobran koji će zaštititi luku Poreč od sjeverozapadnih i zapadnih vjetrova, kao što je već ranije napravljen lukobran između hridi Sarafel i kopna, obavijestili su iz Grada Poreča.

komunalni prioriteti Uređuju se nogostupi za sigurniji put do škole

Iznos investicije iznosi 4.785.981 kuna bez PDV-a, a sredstva su osigurana iz vlastitih prihoda Lučke uprave, Istarske županije i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Rok za završetak radova je 135 dana od uvođenja u posao.

U planu je i izgradnja mola i postavljanje pontona u luci Poreč, ispred zgrade gradske uprave s ciljem rasterećenja luke u sezoni, a riječ je o investiciji u iznosu od 1.480.000 kuna iz vlastitih sredstava Lučke uprave. Od navedenog iznosa, 130 000 kuna planirano je i za postavljenje ormarića za struju i vodu u sportskoj lučici Poreč.

Rok izvođenja radova nakon dobivanja potrebnih dozvola iznosi 120 dana.

sportsko-rekreacijski centar "Veli Jože" Postavlja se 14 reflektora, ubuduće mogući i noćni treninzi