Izbornik
Naslovnica Gradovi
izvorni specijalitet

Luganiga po originalnom receptu iz 1922. novi šibenski brend

luganiga
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
'Uveli smo i neke inovacije u njezinoj pripremi pa ćemo je nuditi, pečenu na roštilju, u posebnoj bubici kao brzu hranu, ali odličan je i rižot s luganigom te luganiga s bižima i janjetinom', kažu iz Udruge 'Šibenska luganiga'

Članovi udruge 'Šibenska luganiga' predstavili su u suradnji s tvrtkom Djelo, Šibensku luganigu original tradicionalni proizvod koji je zaštićen pod tim imenom. Tom prilikom održana je prva prezentacija i degustacija kobasice spravljene po receptu starog šibenskog mesara Vinka Novakovića iz 1922. godine.

Članovi udruge, predvođeni prof. dr. Antom Pulićem, planiraju luganigu brendirati kao izvorni šibenski specijalitet što je podržao i gradonačelnik Željko Burić.

- Došli smo do originalnog Novakovićevog recepta i ta tajna četiri sastojka koja ovu kobasicu razlikuje od drugih. Uveli smo i neke inovacije u njezinoj pripremi pa ćemo je nuditi, pečenu na roštilju, u posebnoj bubici kao brzu hranu, ali odličan je i rižot s luganigom te luganiga s bižima i janjetinom. Ovo je prva prezentacija i degustacija, a nadam i da će svi znatiželjnici uskoro imati prilike uživati u našoj luganigi - kazao je prof.dr. Ante Pulić, predsjednik Udruge 'Šibenska luganiga', izvijestili su iz gradske uprave.