Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Umirovljenicima po 200 kuna božićnice

M. Funjak: 'Kupit ću namirnice za blagdane'

Božićnice u Koprivnici
Foto: Grad Koprivnica
Novac se dijeli umirovljenicima čija mirovina za listopad, s dodacima, ne prelazi 2000 kuna

– Imam 69 godina i ova će mi božićnica pomoći da kupim namirnice za blagdane. Radila sam u tvornici obuće Sloga, mirovina mi je mala, samo 1600 kuna – kazala je Marija Funjak, koprivnička umirovljenica koja je među prvima podigla božićnicu koju dijeli Grad Koprivnica. Novčani iznos od 200 kuna dijeli se umirovljenicima čija mirovina za listopad, s dodacima, ne prelazi 2000 kuna. Prve božićnice umirovljenicima podijelio je gradonačelnik Mišel Jakšić, sa svojim zamjenicama Ksenijom Ostriž i Melitom Samoborec.

Božićni ručak za korisnike Pučke kuhinje Koprivnica Božićni ručak i pokloni za za korisnike Pučke kuhinje

– Odlučeno je da se cenzus s 1800 kuna podigne na 2000 kuna. To će važiti i za božićnice i za uskrsnice. Sama božićnica je ostala 200 kuna. Za to smo osigurali malo veća sredstva s obzirom na to da nam prve procjene govore da će biti porast broja korisnika božićnice s 1200 na 1500. Ovime se očitava okrenutost prema svim ljudima koji stvaraju i koji su stvarali ovaj grad. Ovo je samo jedan od malih koraka ili malih pokazatelja i dokaza da nam je stalo do ljudi koji su se odricali za ovaj grad i da im barem na ovaj način pokušavamo malo uljepšati božićne praznike s obzirom na to da su im mirovine relativno male, pa čak i za prosjek Hrvatske – rekao je gradonačelnik Jakšić. 

Koprivnica Sjednica Gradskog vijeća Izglasan proračun "težak" 208 milijuna kuna Koprivnica Novi projekti i investicije Građani putem "Gradskog oka" mogu prijaviti nezakonitosti