Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Novi projekti i investicije

Građani putem "Gradskog oka" mogu prijaviti nezakonitosti

Koprivnica
Foto: Grad Koprivnica
Na natječaju je prošlo reciklažno dvorište vrijedno 5,2 milijuna kuna

Građani Koprivnice imaju priliku putem aplikacije "Gradsko oko" prijaviti što po njihovu mišljenju nije sukladno gradskim propisima ili zakonima. Riječ je aplikaciji pomoću koje građani mogu prijaviti probleme u funkcioniranju i životu grada. Mogu snimiti i fotografije i poslati ih Gradskoj upravi koja će pritužbe proslijediti nadležnim službama. Instalacija aplikacije je vrlo jednostavna i mobilna verzija može se preuzeti na App Storeu ili Google Playu, a sustav je dostupan i putem računala.

kadetsko prvenstvo Hrvatske u ubrzanom šahu Za koprivničke šahiste ova godina je vrlo uspješna

– Građanima sada imaju informatički paket kojim će moći prijaviti svoje probleme, a u svakom trenu nakon prijave imat će jasnu sljedivost – istaknuo je gradonačelnik Mišel Jakšić na konferenciji na novinare o aktualnostima u Koprivnici.

U Grad je stigla potvrda da je na natječaju prošlo reciklažno dvorište vrijedno 5,2 mil. kuna.

Čeka nas još dosta rada

– Gospodarenje otpadom je tema kojom ćemo se baviti u vremenu koje je nam predstoji jer nemamo zaokruženi sustav gospodarenja otpadom, bez obzira na to što je Koprivnica drugi grad prema službenim podacima Ministarstva za zaštitu okoliša po postotku odvojenog prikupljanja otpada. Ono što si moramo priznati jest da je to tema u koju je cijela država ušla podosta nespremna, tako da nas čeka još dosta rada i pripreme. Također, Piškornica kao Regionalni centar za gospodarenje otpadom nešto je što danas još nema takve obrise, već samo obrise potencijalnog ekološkog problema. Nećemo si dozvoliti da kao grad nemamo jasan i zaokružen sustav za gospodarenje otpadom. Za to će sigurno dobro doći ovaj europski novac za reciklažno dvorište, kao i razgovori s križevačkim komunalnim poduzećem da vidimo kako da sortirnicu, reciklažno dvorište i kompostište razvijamo zajedno – rekao je gradonačelnik Jakšić.

Očuvanje kulturne baštine Među najboljima u Hrvatskoj Dječja igra krpenom loptom, frulicom i štapom

Nastavak na proljeće

Najavio je i da se stiglo do završnog dijela dobivanja sredstava za izgradnju vrtića u Starigradu za tri skupine mališana.

– Infrastrukturni planovi odvijaju se kako je predviđeno. Tako bi Voćarski put druge godine trebao dočekati asfalt, a tu je i asfaltiranje Bilogorske ulice u Bakovčicama – rekao je Jakšić koji je i obišao radove u Bakovčici.

Prva faza asfaltiranja obuhvaća oko 570 metara, a uređenje prometnice ići će u skladu s vremenskim prilikama. Druga faza asfaltiranja do kraja zahvata predviđena je na proljeće. Vrijednost radova je 1,7 milijuna 
 kuna.

Povećanje plaća u Dječjem vrtiću Tratinčica Novi kolektivni ugovor u Koprivnici Plaće u Tratinčici u prosjeku rastu za 630 kuna Amerikanci u Koprivnici Prilika za digitalnu transformaciju Amerikanci nas otkrili: 'Imate puno talenata u tehnološkom sektoru'