Izbornik
Naslovnica Gradovi Makarska
Art Cafe se vraća u funkciju

Makarani dobivaju multifunkcionalnu dvoranu koja će obogatiti kulturni život grada

Makarska
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
Dvorana će sadržavati od 150 do 200 sjedećih mjesta i u njoj su planirani koncerti, kazališne predstave, različite prezentacije i slično

Za mnoge Makarane nikad prežaljeni prostor Art Cafea uskoro se ponovo vraća u funkciju, i to kao multifunkcionalna dvorana koja će biti novi dom brojnim kulturnim događanjima u gradu.

Naime, radovi u prostoru smještenom unutar zgrade stare škole ulaze u posljednju fazu, a očekuje se da će biti završeni kroz otprilike mjesec dana. Potvrdio je to i gradonačelnik Tonći Bilić koji je u posljednje vrijeme nekoliko puta obilazio radove, kažu iz gradske uprave.

- Prema sadašnjoj dinamici građevinski radovi na ovom projektu, koji je jedan od naših obećanih projekata, završit će do kraja ožujka, do kada bi sve osim nekih sitnih detalja trebalo biti privedeno kraju. Do sada iz objektivnih razloga nismo bili u mogućnosti raditi više na projektu makarskog kulturnog centra, no uređenjem tog prostora kao multifunkcionalne dvorane unutar Glazbene škole želimo smanjiti očiti prostorni problem za kulturna događanja u gradu. Dvorana će sadržavati od 150 do 200 sjedećih mjesta i u njoj su planirani koncerti, kazališne predstave, različite prezentacije i slično - kazao je gradonačelnik Tonći Bilić.

Troškovi iznose oko 1,3 do 1,4 milijuna kuna, od čega je oko 600.000 pribavljeno kroz decentralizirana sredstva, dok ostatak iznosi sudjelovanje Grada Makarske otkako su se financijski uključili u ovaj projekt. Završetak radova pozdravili su i iz Glazbene škole Makarska, koja će novim ugovorom s gradom prostor same škole, kao i same multifunkcionalne dvorane u prizemlju dobiti na upravljanje na pet godina, umjesto na po godinu dana kako su se potpisivali dosadašnji ugovori.

Kakao kažu iz Grada Makarske, dvorana nekadašnjeg Art Cafea koja će uskoro oživjeti u novom ruhu trebala bi biti tek dio ukupnog plana obogaćenja kulturnog života i ponude grada, uz kulturni centar koji je zamišljen u zgradi nekadašnje Metalplastike (ili Merkura 5) te prostor u Živkinom dvoru o kojem se dugo govori, a koji bi u budućnosti trebao poslužiti kao jedan od domova gradske kulture.