Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč 27 pregleda
na šetnici Lungomare

Maknut veliki grafit sa zidina, a građani se pozivaju da prijave one koji uništavaju imovinu

Grad Poreč
Foto: Grad Poreč
Sanacija i popravak uništene imovine plaća se iz zajedničke blagajne gradskog proračuna koju čine sredstva svih građana Grada Poreča

Nakon što je Grad Poreč ljetos obnovio devastirane dijelove porečkih starogradskih zidina na popularnoj šetnici Lungomare, ovih je dana uklonjen i veliki grafit koji zidine nagrđuje već neko vrijeme. Radove uklanjanja, koji su uključivali premazivanje kemijskim sredstvima i uklanjanje, izveo je obrt Hydra iz Nove Vasi, vl. Marco Strani. Financirani su iz programa za sanaciju i održavanje kulturnih dobara na području Grada.

- Još jednom pozivamo sugrađane da čuvaju svoju bogatu povijest i gradsku imovinu, te da sva uočena oštećenja ili one koji uništavaju imovinu prijave nadležnim službama, odnosno policiji i komunalnim redarima. Iako se Grad trudi u kratkom roku takvu imovinu i popraviti, valja napomenuti kako se sanacija i popravak uništene imovine plaća iz zajedničke blagajne gradskog proračuna koju čine sredstva svih građana Grada Poreča - Parenzo. Umjesto popravaka i obnavljanja, bilo bi uputnije taj novac usmjeriti na nove zajedničke sadržaje na javnim mjestima - kažu iz gradske uprave.

Foto: Grad Poreč