Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Završna svečanost djece iz vinkovačkih vrtića

Mališani su spremni za prve razrede osnovnih škola

storyeditor/2024-06-07/Djeca_1__1_.jpg
1/3
Foto: Grad Vinkovci MALIŠANI su okupljenima na svečanosti pokazali što su naučili i koliko su spremni za školu

U novoobnovljenom Gradskom kazalištu Joza Ivakić u Vinkovcima održana je završna svečanost starijih skupina Dječjeg vrtića Vinkovci na kojoj su bili i brojni roditelji, bake i djedovi, kao i drugi članovi obitelji. Tijekom svečanosti djeca iz svakoga vrtića otplesala su različite plesove i time su pokazala kako su savladali osnovne vještine potrebne za sljedeći životni korak. Kako i inače bude na takvim svečanostima, tako je i ovaj put bilo smijeha, suza, ponosi, radosti, ali i najrazličitijih drugih emocija.

– Očekujem da su djeca spremna za polazak u školu jer su se odgojiteljice sigurno trudile odraditi s njima sve što je potrebno kako bi se pripremila za školu. Vjerujem da će se djeca znati postaviti u prvom razredu jer je to ipak jedan veliki izazov za sve njih kad krenu u školu, jedna drugačija stepenica nego polazak u vrtić. U školi se očekuje i ocjena i procjena njihovih znanja i sposobnosti, dok u vrtiću još uvijek toga nema. Nadam se da će djeca uspjeti sve to savladati i da će njihov polazak u školu proći u najboljem redu – rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Vinkovci Suzana Zidar.

MALIŠANI su okupljenima na svečanosti pokazali što su naučili i koliko su spremni za školu
Foto: Grad Vinkovci MALIŠANI su okupljenima na svečanosti pokazali što su naučili i koliko su spremni za školu

Goste i buduće školarce pozdravila je i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vinkovaca Andrea Vinković koja je istaknula da je ova generacija jedna od onih koja će dočekati rad u školi u jednoj smjeni, nastavu u dograđenim i novoizgrađenim školama na području Vinkovaca koje će imati svoje blagavaonice i pripremljene tople obroke.

– Vjerujem da se roditeljima na ovakvim svečanostima miješaju ponos i sreća s jedne strane, ali i briga i strah s druge strane. Želimo svima svu sreću i vjerujemo da su im naše odgojiteljice, zajedno s njihovim roditeljima, usadile one temeljne moralne vrijednosti koje će ih pratiti tijekom čitavog odrastanja – rekla je Vinković. Inače, još uvijek traju upisi u prve razrede osnovnih škola i još je uvijek nepoznato koliko će mališana iz Vinkovaca od jeseni sjesti u školske klupe. 

storyeditor/2024-06-06/PXL_050624_115710124.jpg Finalna utakmica protiv domaćina bila je jako borbena Boban: Hrvatska već ima zlato s Europskog prvenstva u Njemačkoj! storyeditor/2024-06-07/studentski_dom_1.jpg Planirani kapacitet studentskog doma je 103 studenta Sveučilište gradi studentski dom i znanstveni park za 10 milijuna eura storyeditor/2024-06-10/Vozilo_Odvodnja2.jpg Financijski leasing na pet godina Novo vozilo za samoborsku Odvodnju