Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
Proglašena prirodna nepogoda u čazmanskom kraju

Materijalna šteta zbog suše prijavljuje se u gradskoj upravi

Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL
Od suše su najviše stradale ratarske i povrtlarske kulture te trajni nasadi i ribnjaci

U prostorijama gradske uprave u Čazmi, Trg Čazmanskog kaptola 13, poljoprivrednici i ostali zainteresirani građani do 20. rujna ove godine mogu prijaviti štetu koju im je uzrokovala ovogodišnja prirodna nepogoda  suša. Prijave se primaju svaki radni dan od 8 do 14 sati u poštanski sandučić lijevo od ulaza u zgradu, a mogu se poslati i na mail drazen.dupor@cazma.hr.

Uz prijavu je potrebno priložiti popunjene obrasce koji se mogu preuzeti s internetske stranice Grada Čazme www.cazma.hr te na ulazu u zgradu, presliku prve stranice prijave poticaja (MIBPG) za ovu godinu, presliku stranice s prijavom površina za poticaje te suglasnost za obradu i objavu osobnih podataka u kojoj se gradskom Povjerenstvu za procjenu šteta od prirodne nepogode daje privola za korištenje osobnih podataka do završetka postupka procjene i obračuna štete nastale prirodnom nepogodom sušom koju je proglasio župan Bjelovarsko-bilogorske županije 23. kolovoza ove godine.

Župan Marko Marušić donio je tu odluku zbog velike materijalne štete koju je suša prouzročila u poljoprivrednoj proizvodnji, osobito na ratarskim i povrtlarskim kulturama te trajnim nasadima i ribnjacima.