Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
JASTREBARSKO

Među predvodnicima s ugovorenih 356 milijuna kuna europskog novca

Foto: Grad Jastrebarsko
Realizirani projekti, među kojima su uređenja prometnica te energetska obnova Glazbene škole, vrijedni su 197,8 milijuna kuna, a vrijednost novougovorenih je još 158,7 milijuna kuna

U protekle četiri godine Grad Jastrebarsko postao je jedan od predvodnika u povlačenju europskog novca. Riječ je o čak 356,57 milijuna kuna u jaskanskim EU projektima. Realizirani su projekti vrijedni 197,8 milijuna kuna, a vrijednost novougovorenih je još 158,7 milijuna kuna.

IVANIĆ-GRAD STIPENDIRA 30 UČENIKA I STUDENATA Za stipendije ove godine izdvojeno 225.000 kuna

Uređenje Gospodarske zone

Najveći je svakako izgradnja 50 kilometara kanalizacije, vodovoda, vodosprema i pročistača otpadnih voda, za što je osigurano 170 milijuna kuna. Proveden je EU projekt "Kultura" sa slovenskim partnerima, vrijedan 9,8 milijuna kuna, uređena nova prometnica u Gospodarskoj zoni s pripadajućom infrastrukturom, vrijednosti osam milijuna kuna, provedena je cjelovita rekonstrukcija prometnice u naselju Čabdin za 2,1 milijuna kuna.

Grad je partner Crvenom križu u zapošljavanje žena koje brinu o starijim osobama, za što je osigurano 3,3 milijuna kuna. Za energetsku obnovu Glazbene škole izdvojeno je 1,8 milijuna kuna, a valja spomenuti i edukaciju poljoprivrednika i obrtnika za pripreme EU projekata, edukaciju građana o zbrinjavanju otpada, projekt besplatne rekreacije za umirovljenike, novo dječje igralište u Gornjoj Reki i besplatne WiFi internet točke.

Od novougovorenih najvrjednija je obnova dvorca Erdödy, u iznosu od 74 milijuna. Ugovorena je gradnja nogostupa i biciklističkih staza od nadvožnjaka do Radničke ceste, nova cesta prema pročistaču otpadnih voda, uspostava javnog prijevoza putnika u gradskim naseljima, STEM programi za djecu 2,3 milijuna kuna, projekt "Pametna ulica" s ugradnjom sustava kamera, pametnih znakova, senzorike i nadzornog centra na prometnici GG1, novi vatrogasni centar na ulazu u grad, izgradnja skate parka, dječjeg igrališta i parka u Radničkoj ulici, uređenje poučno-rekreacijske staze Gović i pokretna knjižnica Centra za kulturu, bibliobus...

Rješavanje starih problema Obnova Lovačkog doma u Gunji preduvjet je za planove razvoja lovnog turizma

Po mjeri čovjeka

– Vodeći se vizijom osiguravanja kvalitetnih uvjeta za ugodan život svojih sugrađana, pritom misleći na sve generacije, Jastrebarsko je bez dvojbe uspješan grad po mjeri svakog čovjeka i svake obitelji – kaže gradonačelnik Zvonimir Novosel i dodaje da se svakodnevno mogu vidjeti razni radovi koji Grad čine boljim za život, a posljednjih godina jako puno novaca, truda i rada uloženo je u infrastrukturu i promet. Izdvajaju se znatna sredstva za djecu, mlade, osobe treće životne dobi, osobama s invaliditetom, braniteljima, socijalno ugroženima, sportašima, vatrogascima, članovima kulturno-umjetničkih društava, gospodarstvenicima i poljoprivrednicima.