Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
Sisak

Ministrica Divjak posjetila Strukovnu školu

1/9
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Naš je plan da u sljedećem programskom razdoblju od 2021.do 2027., osiguramo da se pokriju i druga strukovna područja, primjerice građevinarstvo i promet, ističe Divjak

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak posjetila je Strukovnu školu u Sisku, u sklopu obilazaka škola uključenih u projekt „Škola za život“.

Sisak Prvi grad u Hrvatskoj koji otkriva spomen ploču jednom domaćem rock bendu

- Cilj je posjeta bio da čujemo nastavnike strukovnih škola, da razgovaramo o provođenju reforme kako u općeobrazovnom smislu tako i vezano uz strukovno obrazovanje. Zamolili smo da se nastavnici i ravnatelji pripreme s teškim pitanjima. Ono što je dobro je to da postoji motiviranost za promjene, za uvođenje promjena. Mi smo u školi koja je eksperimentalna, odnosno Škola za život, ali i jasno je rečeno da se očekuje stvarno da ovi novi dualni kurikulumi i regionalni centri kompetentnosti strukovnoga obrazovanja, ali jednako tako i novi strukovni kurikulumi, njih 200-tinjak se implementiraju, i nastavnici strukovnih predmeta koji su sada uključeni i u edukacije, dobiju sve ono što dobivaju nastavnici općeobrazovnih predmeta - rekla je ministrica podsjetivši na 25 budućih centara izvrsnosti strukovnog obrazovanja diljem Hrvatske za što će se izdvojiti oko 1,3 milijarde kuna.

- Jednako tako je naš plan da u sljedećem programskom razdoblju od 2021.do 2027., osiguramo da se pokriju i druga strukovna područja, primjerice građevinarstvo i promet. Sve ono što će upotpuniti lepezu vezano uz strukovno obrazovanje - ističe Divjak.

Slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić posjetio Istanbul Razmjena iskustava – od njege u kući pa do razdvajanja otpada

U Sisku se razgovaralo i o skorašnjem preseljenju Strukovne škole na novu lokaciju, nakon višegodišnjeg zastoja u gradnji novog objekta. Sadašnji školski prostori su zastarjeli i u staroj zgradi, a nova škola će imati odgovarajuće radionice i učionice te opremu.