Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
PRELAZI NA SABORSKU PLAĆU

Mišel Jakšić će Gradu uštedjeti oko miliijun kuna

Gradonačelnik Koprivnice dolazi u Sabor gdje je prisegnuo na konstituirajućoj sjednici
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Jakšić je dosad, prije kriznog kresanja plaća u gradskoj upravi, kao gradonačelnik dobivao oko 13.000 kuna neto mjesečno, odnosno oko 20.000 kuna bruto.

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić (SDP) postao je novi saborski zastupnik. Prisegu je dao na konstituirajućoj sjednici novog saziva Hrvatskog sabora prošli tjedan. Iz Podravine društvo će mu još praviti Darko Sobota, predsjednik županijskog HDZ-a i donedavni zamjenik župana koji je dao ostavku na tu dužnost.

Približavanje kvotama i ciljevima EU Koprivnica na 51 posto odvojeno prikupljenog otpada, osjetno manji odvoz na Piškornicu

Dosadašnji saborski zastupnici iz Koprivničko-križevačke županije Damir Felak (HDZ), Branko Hrg (HDS), Željko Lacković i Mladen Mađer (Bandićeva stranka) imaju pravo na plaću još 12 mjeseci. Prvih šest punu, a drugih šest polovicu saborske plaće. Mišel Jakšić prelazi na saborsku plaću koja bi mu, ovisno o članstvu u saborskim odborima, trebala iznositi između 14.000 i 16.000 kuna.

Jakšić je dosad, prije kriznog kresanja plaća u gradskoj upravi, kao gradonačelnik dobivao oko 13.000 kuna neto mjesečno, odnosno oko 20.000 kuna bruto. To znači da bi gradskom proračunu zbog prelaska na saborsku plaću mogao uštedjeti oko 240.000 kuna godišnje. To bi u četverogodišnjem saborskom mandatu mogla biti ušteda od gotovo milijun kuna.

Suvremeno reciklažno dvorište vrijedno je oko 5,2 milijuna kuna Koprivnica već odvaja više od 50 posto otpada

– Danas sam prisegnuo kao saborski zastupnik u novom sazivu Hrvatskog sabora. Prije svega, hvala vam još jednom na povjerenju u našoj izbornoj jedinici. Velika je čast, ali i odgovornost kad dobiješ povjerenje najvećeg broja građana od svih kandidata iz naše županije. Zajedno idemo dalje u borbu za bolju Hrvatsku – rekao je Jakšić tom prigodom.