Izbornik
Naslovnica Gradovi Bjelovar
briga za djecu

Mjesni dom 'Stjepan Radić' postat će gradski vrtić za dvije jasličke skupine

vrtić u Bjelovaru
Foto: Bjelovar
U Bjelovaru je u Gudovcu sagrađen prvi vrtić nakon 50 godina, gradonačelnik najavljuje da će se graditi još četiri

Problematika nedostatka mjesta u predškolskim ustanovama muči i Grad Bjelovar koji svim silama pokušava tome stati na kraj. Nakon što je sagrađen prvi vrtić u tom gradu nakon 50 godina, onaj u Gudovcu, gradonačelnik najavljuje i gradnju čak četiri nova vrtića.

S obzirom na to da je to dugoročno odlično rješenje, prava istina je da mjesta nedostaje već sada pa je gradonačelnik Dario Hrebak doskočio jednom brzom rješenju. Naime, iz Grada najavljuju kako će mjesni dom "Stjepan Radić" uskoro dobiti novu, puno bolju društvenu funkciju. Naime, dom bi trebao postati novi gradski vrtić, a problema ne bi trebalo biti s obzirom na to da se nalazi u vlasništvu Grada.

– Prije nekoliko dana prijavili smo projekt vrijedan oko sedam milijuna kuna, a očekujemo da ćemo dobiti između dva i dva i pol milijuna kuna od Ministarstva obrazovanja na europskom natječaju. Dom Stjepan Radić pretvorit ćemo u vrtić za dvije jasličke skupine – otkrio je gradonačelnik Hrebak. Time bi se trebao riješiti još jedan dio liste čekanja za vrtiće, a Grad želi u sljedeće dvije godine taj problem riješiti gradnjom, odnosno nadogradnjom četiri vrtića.

– U 40 godina sagrađen je samo jedan vrtić, u Gudovcu. Sada ćemo za vrtić urediti dom "Stjepan Radić", a prijavili smo i proširenje vrtića u Frankopanskoj vrijedno oko milijun eura za 50-ak djece. Tu su još i vrtić u Ždralovima i u Ulici Viktora Bubnja – objašnjava gradonačelnik. Riječ je o drugoj fazi projekta na koji je Grad već prijavio svoje vrtiće, a kako je ostalo dovoljno novca, prijavili su i dogradnje.

– Za dva do tri tjedna ćemo raspisati natječaj za gradnju vrtića u Ulici Viktora Bubnja i vidjet će se kakve će biti cijene – zaključio je. Podsjetimo, procjena troškova gradnje prošli put bila je 12 milijuna kuna, a bilo je moguće povući tek četiri milijuna, zbog čega se privremeno odustalo od tog projekta. 

U Zagrebačkoj županiji u klupe su sjela 2682 prvašića Nova školska godina u Zagrebačkoj županiji 'Prsten potpore' za 39 osnovnih i srednjih škola Zgrada Vodotehne u Bjelovaru BJELOVAR U centru grada traje obnova povijesno-kulturne baštine Bjelovara Domu zdravlja Zagrebačke županije dodijeljeno 10,556.884,50 eura za 63 specijalizacije, Zavodu za hitnu medicinu Zagrebačke županije 643.000,00 eura te Zavodu za javno zdravstvo Zagrebačke županije 416.942,56 eura zagrebačka županija Za 70 specijalizacija u Zagrebačkoj županiji 11,6 milijuna eura