Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč 35 pregleda
Pored škole

Mještani zatražili i dobili novo parkiralište s 14 mjesta

Poreč nova parkirna mjesta
Foto: Grad Poreč
Uređena je i pješačka površina uz glavnu prometnicu te pješačka komunikacija koja će povezivati školu u izgradnji i polivalentno igralište čime je povećana sigurnost svih sudionika u prometu

Grad Poreč na prijedlog mještana i mjesnog odbora, izgradio je novo parkiralište s 14 parkirnih mjesta centru Žbandaja, uz market, polivalentno igralište i ugostiteljski obrt, prekoputa osnovne škole koja se upravo gradi.

Novo parkiralište izgrađeno je na poziciji na kojoj je ranije bilo organizirano parkiralište za sedam vozila. Izvedenim radovima dobiveno je parkiralište na 360 m² i odvojena opskrbna površina za dostavna vozila i pristup polivalentnom igralištu. Nova parkirna mjesta su zbog povećanih dimenzija (2,60 x 5,50 m) funkcionalnija, a jedno je parkirno mjesto predviđeno za osobe smanjene pokretljivosti što je u skladu s pozitivnim zakonskim propisima u Republici Hrvatskoj.

Foto: Grad Poreč

Uređena je i pješačka površina uz glavnu prometnicu te pješačka komunikacija koja će povezivati školu u izgradnji i polivalentno igralište čime je povećana sigurnost svih sudionika u prometu. U narednim danima biti će postavljena horizontalna i vertikalna prometna signalizacija čime će radovi na parkiralištu biti okončani, izvijestili su iz Grada Poreča.

Osim navedenog parkirališta, po završetku izgradnje nove osnovne škole u Žbandaju uredit će se dodatnih deset javnih parkirnih mjesta s istočne te četiri parkirna mjesta za potrebe korisnika škole sa zapadne strane novog objekta.