Izbornik
Naslovnica Gradovi
Primila ih i gradonačelnica

Mlade rukometašice Novske imale odličnu sezonu – 4. su u državi

Najmlađe U-12 djevojčice bile su u regiji sjever uvjerljivo prve te su odigrale odličan završni turnir i bile 4. od 20 ekipa
Foto: GRAD NOVSKA/RADIO NOVSKA

Rukomet je u Novskoj in, a mnoštvo građana dočekalo je mlade rukometašice nakon osvajanja 4. mjesta u 1. HRL ligi U-12 uzrasta. ŽRK Novska je nasljednik ŽRK Viktorija osnovanog 90-ih i koji je prestao s djelovanjem nakon nekog vremena. 2016. se klub reaktivira i preimenuje te su Mladen Šulekić i Dalibor Dragočajac počeli trenirati mlade rukometašice. Tada nije bilo seniorske ekipe pa su odlučili krenuti s djevojčicama 2006. godišta. Svake godine, kažu treneri, nove djevojčice priključivale su sete ŽRK Novska sada ima 90 mladih rukometašica godišta od 2006. do 2015. Pet je trenera u klubu.

– Naš dječji rukomet podijeljen je u natjecanju po godištima – 2006. i 2007. su jedna generacija i tako dalje – kažu u klubu.

ŽRK Novska natječe se u regiji sjever, jednoj od tri rukometne regije u RH, a ove sezone su djevojke 2006./2007. godište osvojile 5. mjesto od 13 klubova te su tako zamalo izborile nastup na završnici u kojoj sudjeluju najbolje ekipe iz cijele Hrvatske. Ekipa godišta 2008./ 2009. bila je 3. u regiji sjever, išle su na završnicu za prvaka te su tamo završile 14. u konačnom plasmanu. I konačno, najmlađe U-12 djevojčice bile su u regiji sjever uvjerljivo prve, dobile su sve utakmice i odigrale odličan završni turnir te bile 4. od 20 ekipa u završnici, ali i od ukupno 43 ekipe ove sezone u Hrvatskoj toga uzrasta. Ujedno je igračica Novske Paula Lucić odabrana i u najbolju sedmorku turnira.

– One su male, ali su velike! Čestitke našim curama i trenerima na osvojenom odličnom 4. mjestu – poručila im je i gradonačelnica Novske Marija Kušmiš koja je za njih održala i svečani prijem u vijećnici. 

Bez inovacija nema napretka, one su temelj za gospodarski rast i razvoj cijelog društva, istaknuo je župan Stjepan Kožić Stotinjak inovacija predstavljeno na 8. izložbi inovacija Pametna strunjača, pametna utičnica, model kanadera... OTOČIĆ MRDUJA vječni je razlog prepirki žitelja Brača i Šolte, koji se svađaju čiji je. Potezanje Mrduje profiliralo se u centralno događanje ovog kraja pa privlači pozornost kao originalna manifestacija Promocija autohtonih manifestacija Dalmatinska marenda novi je certificirani turistički brend TEHNOLOŠKI PARK jedna je od najvažnijih gradskih tvrtki u sklopu koje posluje čak 17 tvrtki Bjelovar jedan od 12 partnera koji sudjeluju u projektu InGOV Umjetnu inteligenciju testirali umirovljenici i zaposlenici Grada