Izbornik
Naslovnica Gradovi
Bjelovar jedan od 12 partnera koji sudjeluju u projektu InGOV

Umjetnu inteligenciju testirali umirovljenici i zaposlenici Grada

TEHNOLOŠKI PARK jedna je od najvažnijih gradskih tvrtki u sklopu koje posluje čak 17 tvrtki
Foto: Grad Bjelovar
Virtualnom pomoćniku postavljalo se što više različitih pitanja kako bi se otkrili eventualni nedostaci radi samoga poboljšanja rada aplikacije

Grad Bjelovar jedan je od 12 partnera iz sedam europskih zemalja koji sudjeluju u projektu InGOV. Riječ je o projektu koji se u stopostotnom iznosu financira novcem iz Europske unije u sklopu programa Horizon 2020., a zahvaljujući projektu razvit će se usluga virtualnog pomoćnika, točnije umjetne inteligencije u smislu pomoći građanima u korištenju sadržaja na internetskim stranicama Grada Bjelovara. U skladu s tim, a kako bi predstavili projekt i uključili građane u formiranje virtualnog asistenta, održano je niz radionica u sklopu projekta InGOV, koji Grad Bjelovar provodi u suradnji s Tehnološkim parkom i zagrebačkom tvrtkom Point Jupiter koja izrađuje virtualnog pomoćnika za internetske stranice Grada. Umjetnu inteligenciju testirali su umirovljenici, članovi organizacija civilnog društva, pojedinci iz različitih krugova, ali i sami zaposlenici gradske uprave.

Virtualnom pomoćniku postavljalo se što više različitih pitanja kako bi se otkrili eventualni nedostaci radi samoga poboljšanja rada aplikacije. Ukupna vrijednost projekta je 3 milijuna i 287 tisuća eura, od čega je bjelovarski projekt vrijedan 128 tisuća i 750 eura.

Inače, osim ovakvih i sličnih pothvata, Tehnološki park kao jedna od najvažnijih gradskih tvrtki može se pohvaliti činjenicom da u tom prostoru trenutačno posluje čak 17 tvrtki.

– Njih 14 je s područja IT-ja, dok su ostale iz drugih sektora. Tehnološki park posluje na pet različitih lokacija koje se protežu na 2400 četvornih metara te brojimo više od 120 zaposlenika – kazala je direktorica Tehnološkog parka Dajana Vukmani.

Gradsko vijeće Koprivnice u ponedjeljak donosi odluku o rebalansu ovogodišnjeg proračuna kojim će se planirani gradski prihodi i rashodi u 2023. povećati za čak 10 milijuna eura Najveći rebalans u povijesti grada Gradski proračun lani u plusu 807 tisuća eura, počinju megaprojekti OPĆINSKO VIJEĆE Čak 12 udruga dobilo je 20.000 eura, a o tome je odlučeno na 19. sjednici Ukupna investicija vrijedna je nešto više od 63,2 tisuće eura Uređuju parkiralište nogometnog kluba, obnavljaju zgradu općine U planu je obnova Starog grada Dubovca u kojem treba urediti prostore koji nisu u funkciji, zeleni pojas oko Starog grada s elementima zelene i plave infrastrukture, kao i prilaznu cestu Starom gradu Financijski mehanizam osmišljen za gradove Karlovcu na raspolaganju 33 mil. eura; gradit će bazen, restoran...