Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč 37 pregleda
veliki rad i trud

Mladi porečki umjetnici odlični su harmonikaši, gitaristi, flautisti...

Porečki učenici kod gradonačelnika
Foto: Grad Poreč
Učenici Umjetničke škole Poreč osvojili su mnoge nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima

U Velikoj vijećnici Grada Poreča održan je prijem za nagrađene učenike Umjetničke škole Poreč, koje je zajedno s profesoricama i ravnateljicom Sanjicom Sarom Radetić primio gradonačelnik Grada Poreča-Parenzo, Loris Peršurić. Mladim glazbenicima i njihovim mentorima, okrunjenima s više od stotinu nagrada na raznim međunarodnim i nacionalnim natjecanjima, gradonačelnik je uputio iskrene čestitke u ime Grada, te im podijelio pohvalnice.

- Drago mi je da ovom simboličnom podjelom pohvalnica možemo bar malo pokazati koliko cijenimo vaš rad. Vjerujem da su takvim rezultatima, uz veliki rad i trud, pridonijeli i dobri uvjeti u Umjetničkoj školi, koju smo otvorili prije tri godine. Redovno sam upućen u sve vaše aktivnosti i želim da znate da će vas Grad vjerno pratiti i u svim daljnjim aktivnostima, koje iz godine u godinu rastu - rekao je gradonačelnik.

Učenici su ove godine osvojili mnoge nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima, i to kao harmonikaši, gitaristi, flautisti, pijanisti i trubači - u klasama profesorica Ane Šterpin Zagoranski, Samante Stell, Tamare Ignjatović, Vilijane Šugar, Sandre Šustereiter, Paola Peruška, Hrvoja Hleba, Suzane Ursić, Anamarije Lovrečić te Alena Bernobića. Ravnateljica Umjetničke škole Poreč zahvalila je Gradu što redovno prepoznaje i podržava rad Umjetničke škole Poreč, za koju je već više od stotinu djece iskazalo interes za upis u novu školsku godinu. Ravnateljica je posebno pohvalila i autorsku predstavu škole „Alisa u zemlji čudesa“.

- Predstava je to koja je u više navrata popunila gradsko kazalište Poreč do posljednjeg mjesta, ali i gostovala u Zagrebu, Sisku i Virovitici. Predstavu ali i sve ostale odlične rezultate, lakše je realizirati dok uživamo veliku podršku od gradonačelnika i grada - zaključila je Radetić i u ime Umjetničke škole Poreč gradonačelniku uručila zahvalnicu.