Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
latinsko-američki plesovi

Prvi amaterski par koji će predstavljati Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu

1/7
Foto: Grad Sisak
Redovnim odlascima na turnire popeli su se visoko na rang ljestvici Hrvatskog sportskog plesnog saveza i tako su izborili odlazak na Svjetsko prvenstvo

Mladi sisački plesni par Nika Ivičinec i Dorian Fajferić iz ŠPK-a TOP STEP predstavljat će Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u latinsko-američkim plesovima u kategoriji mladeži do 15 godina koje će se ovoga vikenda održati u španjolskom gradu Bilbaou. Uoči puta u Španjolsku, danas ih je primila gradonačelnica Kristina Ikić Baniček poželjevši im puno uspjeha na natjecanju, priopćili su iz Grada Siska.

– Ovo je dokaz da se sav trud trenera i požrtvovnost mladih plesača isplati. Grad Sisak i Zajednica sportskih udruga grada Siska će maksimalno pomoći u njihovom odlasku na prvenstvo. Ovo je još jedan mali mozaik u kockici koja se zove "Sisak – europski grad sporta 2019." Sve pohvale za trud i samo tako nastavite – poručila je gradonačelnica mladim plesačima.

Umirovljenici u Vukovaru Ususret Danu umirovljenika Plesne večeri, izleti, informatički tečajevi...

S Nikom i Dorianom bili su danas i njihovi treneri Marijeta Rimay i Filip Debelec koji će ih pratiti i biti im podrška i u Španjolskoj.

– Nika i Dorian su prvi sisački amaterski par koji odlazi na Svjetsko prvenstvo i u klubu smo jako ponosni na njih. Oni su do sada  plesali na svim državnim prvenstvima i ove godine su se plasirali na treće mjesto, a redovnim odlascima na turnire popeli su se visoko na rang ljestvici Hrvatskog sportskog plesnog saveza i tako su izborili odlazak na Svjetsko prvenstvo – naglasila je Marijeta Rimay.

Nika je učenica 1. razreda sisačke Gimnazije i kaže kako joj je ljubav prema plesu prenijela njezina mama koja se također bavila plesom. Veseli je odlazak na Svjetsko prvenstvo.

– Sretni smo što idemo na Svjetsko prvenstvo jer smo se dugo pripremali i imamo nove koreografije. Dorian i ja zajedno plešemo pet godina, a omiljeni ples mi je samba – rekla je Nika.

Fibula Fibula Festival dokumentarnog filma 13. put u Sisku

Dorian je učenik 7. razreda OŠ Galdovo i prisjetio se kako je počeo plesati.

– Vidio sam jednog svog prijatelja kako pleše i to me počelo zanimati. Došao sam na trening i jako mi se svidjelo i tako sam počeo plesati, a sad mi je omiljeni ples paso doble – kaže Dorian.

Njihov trener Fili Debelec napomenuo je kako će Nika i Dorian dati sve od sebe da otplešu najbolje što znaju, rezultat nije primaran cilj već stjecanje iskustva za daljnje nastupe.

Odransko polje Grade se kulise Odransko polje postalo Sjeverna Dakota - uskoro se snima njemački film