Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Ususret Danu umirovljenika

Plesne večeri, izleti, informatički tečajevi...

Umirovljenici u Vukovaru
Foto: Branimir Bradarić
Udruga često organizira izlete pri čemu se zadržavaju unutar Hrvatske kako bi upoznali krajeve gdje nisu bili. Sljedeći izlet je u Bjelovar

Slijedom niza aktivnosti koje provode i akcija u koje su uključeni Udruga umirovljenika Grada Vukovara postala je jedna od prepoznatljivijih udruga na području grada.

Ružičkini dani u Vukovaru U Vukovaru održani 17. Ružičkini dani 'Potrebno ulagati kako bismo dobili vrhunsku znanost i vrhunske ljude'

– Imamo na desetke aktivnosti koje provodimo i još niz aktivnosti koje planiramo uskoro započeti. Umirovljenici su prepoznali naše napore, što je rezultiralo i povećanjem broja članova od 20 posto, pa sad imamo 400-tinjak članova – kaže predsjednik Udruge umirovljenika Grada Vukovara Andrija Biro.

Govoreći o radu, kaže i kako u udruzi imaju redovite aktivnosti kartanja, igranja šaha, pikada i drugih društvenih igara. Usto, svako malo organiziraju i razne izlete, pri čemu se zadržavaju unutar granica Hrvatske kako bi upoznavali krajeve kamo nisu odlazili. Sljedeći takav izlet je u Bjelovar. Tijekom ljeta su svakoga utorka imali i organizirane izlete u Bizovac, što je financirao Grad Vukovar. Organiziraju i razna druženja pa su nedavno odlučili urediti i okoliš Vile Fatme gdje je smještena udruga te posadili sadnice ruža. Kad ima dovoljno zainteresiranih, organiziraju i tečajeve informatičke pismenosti. Iznimno popularna aktivnost koju provode već nekoliko godina su i plesne večeri umirovljenika. Riječ je o večerima uz živu glazbu gdje se umirovljenici druže, opuste, ali i prisjete hitova iz svojih mlađih dana. Osnovali su i svoj pjevački zbor.

– Činimo sve kako bismo umirovljenike aktivirali i izvukli iz kuća. Naši članovi to prepoznaju i rado se uključuju u aktivnosti koje organiziramo. Moramo istaknuti i kako pri tome imamo i punu podršku gradskih vlasti, što nam je jako važno. Sve to dovelo je i do toga da nam se javljaju i druge udruge koje žele na neki način surađivati s nama. Veliki problem naših umirovljenika su male mirovine, ali i činjenica da su mnogi od njih sami i željni razgovora i druženja. Mi im pomažemo koliko god možemo – zaključio je Andrija Biro.

škola Dobivena sredstva Dvije vukovarske udruge osigurale 17 asistenata u nastavi