Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Dobivena sredstva

Dvije vukovarske udruge osigurale 17 asistenata u nastavi

škola
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
Riječ je o udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju i udruzi za osobe s intelektualnim oštećenjem

Prema navodima Ministarstva znanosti i obrazovanja za predstojeću školsku godinu osigurana su dodatna sredstva za zapošljavanje 101 pomoćnika u nastavi više u odnosu na prošlu školsku godinu. Na popisu za dobivanje novca našle su se i 62 udruge iz cijele Hrvatske među kojima su i dvije iz Vukovara: udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići (7 asistenata za 7 učenika) i udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem Golubica (10 asistenata za 14 učenika).

Učenici u Vukovaru Grad Vukovar izdvaja znatna sredstva za socijalne potrebe građana Za školarce osigurani besplatni udžbenici, bilježnice, obuća...

– Nadam se da će ovaj projekt poboljšati kvalitetu življenja djeci, pomoćnicima i učiteljima, a sve nas dodatno obogatiti novim iskustvom i ostvarenim rezultatima. Asistenti u nastavi nisu članovi ili volonteri Golubice već je riječ o ljudima koje će udruga zaposliti odobrenim sredstvima iz ministarstva. Naša udruga ne radi izravno sa školskom djecom, no svjesni smo da bi netko od učenika koji sada imaju potrebu za asistentom zbog teškoća u razvoju u budućnosti mogao biti naš član ili korisnik – rekla je predsjednica Golubice Ivana Azenić.

Dodala je i kako se ova udruga prvi put upušta u ovakav projekt te da tako žele pomoći sugrađanima i osigurati pomoć učenicima kojima je potrebna. Pomoćnici u nastavi koji će biti zaposleni putem ove udruge radit će u tri vukovarske škole.

Centar kompetencija Projekt EU za održivo korištenje drvne sirovine pokrenut u veljači Rosewood će pomoći da bolje iskoristimo potencijale šuma