Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Brojne olakšice za kupnju zemljišta u Koprivnici

Mladim parovima gradilišta za kuće za samo 40-ak tisuća kuna

Koprivnica
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
Grade se i stambene kuće u Cvjetnoj ulici

Gradske vlasti u Koprivnici odlučile su pokrenuti program prodaje gradilišta mlađim osobama i obiteljima uz povoljnije uvjete i popuste kako bi mlade parove motivirale za život u Koprivnici.

Radovi na vodovodnoj i kanalizacijskoj mreži na otoku Viru PROJEKT GRADNJE VODOVODNE I KANALIZACIJSKE MREŽE Dobivene sve građevinske dozvole

U Podolicama

Nakon što se takav projekt u Cvjetnoj ulici pokazao kao pun pogodak, u pripremi su slične olakšice i za kupnju gradilišta s infrastrukturom u Podolicama, otkrivaju u Gradskoj upravi.

“Grad se odlučio na prodaju građevinskog zemljišta u Cvjetnoj ulici po povoljnijim cijenama kako bi potaknuo demografsku obnovu, urbanu regeneraciju naselja te smanjio iseljavanje mladih obitelji i pomogao građanima”, tumače u Gradu.

U Cvjetnoj ulici je, tako, prodano šest građevinskih zemljišta površine od 573 do 661 četvornog metra. Zemljište su po cijenama povoljnijima za 50 posto mogle kupiti osobe mlađe od 45 godina koje nisu imale zadovoljavajući stambeni prostor. Osim toga, osobe koje imaju malodobno dijete dobile su dodatnih 10 posto popusta. Ako se radi o osobi s invaliditetom ili teškoćama u razvoju ili član obitelji spada u tu kategoriju ili se radi o korisniku osobne invalidnine te korisniku doplatka za pomoć i njegu, dobiva se još 10 posto popusta. Hrvatski ratni vojni invalidi i članovi obitelji smrtno stradalih ili nestalih branitelja također su ostvarivali 10 posto popusta. Osobe koje imaju status od posebnog interesa također su dobile 10 posto popusta.

Odabran izvođač radova za novi centralni dječji vrtić u Crnici U 2020. godini počinje gradnja vrtića ‘Ljubica’ na 1500 kvadrata

Uspjeh u Cvjetnoj ulici

“Tri su gradilišta u Cvjetnoj ulici prodana uz popust od 60 posto pa su cijene tih gradilišta od 53.000 do 60.000 kuna. Dva gradilišta prodana su po 44.000 kuna nakon što je obračunat popust od 70 posto. Jedno gradilište koštalo je svega 30.000 kuna nakon obračuna popusta u iznosu 80 posto”, otkrivaju u Gradskoj upravi. Obveza vlasnika je u roku od dvije godine ishoditi građevinsku dozvolu, a u roku od devet godina dobiti uporabnu dozvolu za objekt.

Među kupcima su bili i mladi i uspješni Koprivničanci Maja i Igor Gal koji su dugo vremena razmišljali o gradnji kuće, pa im je gradska odluka o povoljnijoj prodaji zemljišta pomogla u odabiru lokacije. U Cvjetnoj ulici, tako, uskoro će svoje domove imati mnoge mlade obitelji s djecom. Maja i Igor imaju tri sina, a obitelj se nada useljenju već iduće godine. Zbog iznimnog interesa građana za kupnju građevinskih zemljišta u Cvjetnoj ulici, gradske su vlasti odlučile prodavati i građevinska zemljišta na Podolicama. Tamo je osam gradilišta veličine od 527 do 921 četvornog metra. Neka od tih gradilišta uskoro će se prodavati po povoljnijim cijenama, zaključuju u Gradskoj upravi.