Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
PROJEKT GRADNJE VODOVODNE I KANALIZACIJSKE MREŽE

Dobivene sve građevinske dozvole

Radovi na vodovodnoj i kanalizacijskoj mreži na otoku Viru
Foto: Vir
Cjelokupni projekt gradnje vodovodne i kanalizacijske mreže na otoku Viru tek je nešto manje ukupne vrijednosti od milijardu kuna

Dobivanjem posljednje građevinske dozvole općinsko poduzeće Vodovod Vir kompletiralo je svu potrebnu građevinsku dokumentaciju za gradnju vodovodne i kanalizacijske mreže na otoku Viru. To znači da je prikupljanjem svih 15 građevinskih dozvola odrađen cijeli posao na pripremi projekta.

Ilustracija U SPOMEN Polaganje vijenaca za Sve svete

Posljednja dobivena građevinska dozvola za podmorski ispust zaokružila je projektnu cjelinu od oko 250 kilometara vodovodno-kanalizacijske mreže na otoku Viru, izvještavaju iz virske lokalne uprave.

– Sljedeći korak je službeno odobrenje projekta – kaže direktor poduzeća Vodovod Vir Hrvoje Bašić.

Darko Bašić Dva četvrtfinala za virske boćare u Rijeci Boćari Darko Bašić i Ante Nemarić među osam najboljih na Prvenstvu Hrvatske u disciplinama parovi i precizno izbijanje

Projekt gradnje vodovodne i kanalizacijske mreže otoka Vira investitorsko poduzeće Vodovod Vir još je prije poslalo državnoj tvrtki Hrvatske vode, koja vrši kontrolu, jer građevinske dozvole nisu bile uvjet slanja u daljnju proceduru. Paralelno s kontrolom Hrvatske vode projekt šalju u Bruxelles, a onda će po standardnoj proceduri uz kontrolu ići primjedbe ili izneseno mišljenje.

Riječ je o uobičajenim formalnostima koje ne mijenjaju planove, ali će do službenog odobrenja projekta i potpisivanja ugovora o sufinanciranju ipak trebati određeno vrijeme, ističu s Vira. Cjelokupni projekt gradnje vodovodne i kanalizacijske mreže na otoku Viru tek je nešto manje ukupne vrijednosti od milijardu kuna.