Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Dva četvrtfinala za virske boćare u Rijeci

Boćari Darko Bašić i Ante Nemarić među osam najboljih na Prvenstvu Hrvatske u disciplinama parovi i precizno izbijanje

Darko Bašić
Foto: Vir
– Ispali smo, ali smo ‘opeglali’ barem jedan vrhunski par – našalio se Bašić

Boćarsko Prvenstvo Hrvatske u Rijeci donijelo je virskim boćarima Darku Bašiću i mladom hrvatskom reprezentativcu Anti Nemariću dva plasmana u četvrtfinale, što je solidan rezultat za virsko i županijsko boćanje. Nemarić je u disciplini parovi s Primoštencem Gabrielom Lorentom Perkovom iz splitske Nade došao do borbe za polufinale, no više od toga nije išlo. Zahuktale mladiće zaustavili su višestruki nacionalni prvaci i reprezentativci Tomislav Kolobarić i Igor Hajsek iz zagrebačkog Zrinjevca (2:13), potvrđujući kako im leže otočni boćari, izvijestili su nas iz virske lokalne uprave.

ASFALTIRANJE U MILJKOVICI I PREZIDI Za vodovod i kanalizaciju 1500 priključaka

Došli kao pobjednici skupine

– Sve skupa je bilo dobro, pa mogu kazati da sam zadovoljan, ali smo u četvrtfinalu zakazali. Ništa nismo odigrali – kaže virski boćarski wunderkind.

Do utakmice protiv para iz Zrinjevca Nemarić i Perkov su došli kao pobjednici skupine u kojoj su nadigrali znatno iskusnije prvoligaške boćare.

Uvjerljivo su pobijedili Danijela Đurovića i Nevena Gojčetu iz zagrebačkog Ante Starčevića (11:3), pa kasniji poraz od Paula Flege i Siniše Juretića iz Marinića (5:8) nije mladim reprezentativcima poremetio planove.

Pojačani Vir ususret novoj sezoni u Drugoj HBL Boćari Vira imaju pojačanja – Ivana Medića i Josu Šimičevića

Drugi virski boćar Bašić također je igrao parove s Teom Kuljišem iz zagrebačkog Zrinjevca, ali unatoč vrhunskom izdanju protiv svjetskih seniorskih prvaka Marina Miličevića iz Bistona i Lea Brnića iz Imotskog (9:7), nisu mogli do završnice.

U riječkoj Podvežici izgubili su od mladih reprezentativaca i osvajača svjetskih medalja Karla Šabana iz Svetog Jakova i Matea Načinovića iz porečke Istre (5:9), pa su se zbog slabije razlike osvojenih i izgubljenih punata vratili doma, izvještavaju s Vira.

– Ispali smo, ali smo “opeglali” barem jedan vrhunski par – našalio se Bašić, očito bez stresa ili tuge zbog ranog ispadanja. Virski boćar dojam je popravio u disciplini precizno izbijanje u kojoj je nastupio drugog dana riječkog PH, kada je zaustavljen u četvrtfinalu od boćara Kijeva Petra Bajana (6:13). Iako 17-godišnji Bajan nije pružio posebno veliku predstavu, virski boćar bio je daleko od pravog natjecateljskog nastupa. Bašić je pogodio svega dvije boće iz 11 pokušaja, odnosno osvojio je skromnih šest punata, pa mu je četvrtfinale na PH u preciznom izbijanju zasad ostao krajnji domet.

Vir Strateško razvojno razdoblje od 2021. do 2027. godine Vir priprema projekte za novac iz plana oporavka koji EU nudi članicama

Jednostavno nije išlo

– Jednostavno nije išlo. Dogodi se takav dan - kaže Bašić koji je ranije u dvije serije kvalifikacijskog izbijanja izborio nastup među osam najboljih.

U prvoj seriji imao je skromnih 10 punata, ali je potom zablistao zabilježivši 21 punat. Bašić je dosad na PH osvojio srebrnu medalju u paru s Igorom Vučetićem (2015.), srebrnu i brončanu u disciplini pojedinac (2016. i 2019.) te brončanu u disciplini krug (2018.), izvijestili su s Vira.