Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
ASFALTIRANJE U MILJKOVICI I PREZIDI

Za vodovod i kanalizaciju 1500 priključaka

Foto: Općina Vir
Paralelno u drugim ulicama teku radovi virskog vodovodnog poduzeća i zadarske Vodoinstalacije na izvođenju priključaka

Prema ranije utvrđenom planu izvođenja projekta vodovodizacije otoka Vira, ekipe općinskog poduzeća Vodovod Vir postavljaju asfalt u ulicama Miljkovica XX, XXII, XXVI i XXVIII te Prezida II i IV.

ASFALITIRANA ULICA D. DOMJANIĆA Lakši pristup kućama, veća kvaliteta života

Nastavak radova

Time su u ovim ulicama i dijelovima naselja nastavljeni radovi nakon što su na ljeto odrađeni poslovi na postavljenju vodomjera u Miljkovici i izvođenju priključaka u Prezidi.

Paralelno u drugim ulicama teku radovi virskog vodovodnog poduzeća i zadarske Vodoinstalacije na izvođenju priključaka, odnosno projektu izgradnje vodovodne i kanalizacijske mreže otoka Vira. U sljedećem razdoblju u planu je i izvođenje nekoliko takozvanih ogranaka u sklopu prve faze, a riječ je o javnim površinama u kojima nema infrastrukture.

Pojačani Vir ususret novoj sezoni u Drugoj HBL Boćari Vira imaju pojačanja – Ivana Medića i Josu Šimičevića

Taj će posao u Velebitskoj ulici, Radovanjici IV i segmentu Virskog puta financirati Općina Vir.

Građevinske dozvole

S radovima koji se izvode od sredine rujna, odnosno od prestanka zabrane radova tijekom ljetne sezone na području virske općine, sveukupno je dosad priključeno više od 1500 objekata s oko 2900 izvedenih priključaka na vodovod i kanalizaciju u naseljima Centar, Radovanjica, Miljkovica, Luka te dijelu naselja Prezida. Investitor ovog milenijskog infrastrukturnog virskog projekta, poduzeće Vodovod Vir, tijekom ljetne pauze također je intenzivirao administrativni dio poslova kako bi na adresu ove vodovodne tvrtke uskoro došle preostale građevinske dozvole, čime bi se papirnato kompletirao cjelokupan projekt podizanja vode i kanalizacije na Viru, izvijestili su iz virske lokalne uprave.