Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
Nabava autobusa

Moderniziraju vozni park, više linija i češći vozni red u gradskom prijevozu

autobus
Foto: Duško Marušić/PIXSELL/Ilustracija
Kroz projekt ITU mehanizma Pula će dobiti 20 novih autobusa na stlačeni prirodni plin, te kroz 'No regret' projekt, dodatnih 10 dizelskih autobusa

Predstavnici trgovačkog društva Pulapromet d.o.o. i njegovi suvlasnici, odnosno gradovi Pula i Vodnjan te općine Ližnjan i Medulin održali su koordinacijski sastanak na temu Ugovora o uslugama u javnom interesu i osiguranja javnog prijevoza za razdoblje od 2018. do 2027. godine. 

Radovi na novom arheološkom parku u Puli bazilika Sv. Formoze Pula će dobiti novi arheološki park, radovi u punom jeku

"Pulapromet će uz pomoć bespovratnih sredstava kroz projekt ITU mehanizma nabaviti 20 novih autobusa na stlačeni prirodni plin te kroz „No regret“ projekt dodatnih 10 dizelskih autobusa. Ovim ćemo potezom značajno pomladiti i obnoviti vozni park te uvelike poboljšati uslugu javnog gradskog prijevoza“, istaknuo je direktor Pulaprometa Igor Škatar te pojasnio kako je predmetni Ugovor dio obvezne projektne dokumentacije poziva za projekte 'Nabava SPP autobusa i izgradnja SPP punionice' te za 'No regret' projekt.

Za provedbu navedenih projekata potrebno je da Grad Pula i ostali suvlasnici Pulapromet d.o.o. zaključe s društvom Ugovor o uslugama u javnom prijevozu.

"Prihvaćanje ovog Ugovora iznimno je važno za daljnji održivi razvoj gradskog prometa na području Grada Pule i ostalih jedinica lokalne samouprave koje su suvlasnici društva, jer se njime omogućava dodjela bespovratnih EU sredstava", zaključio je Škatar.

Pula Ulaganje u obrazovanje Za obnovu knjižnog fonda svih osnovnih škola osigurali 55 tisuća kuna

"Modernizacija javnog gradskog prijevoza ključna je i prijeko potrebna kako bismo stanovnicima cijelog urbanog područja olakšali i pojednostavili svakodnevicu. Naš je primarni cilj povećati broj putnika u javnom prijevozu. Upravo iz tog razloga krećemo u nabavku sigurnijih i ekološki prihvatljivijih autobusa koji će omogućiti proširenje obuhvata prometovanja, povećanje broja linija, a samim time i učestaliji vozni red“, istaknula je zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci te dodala kako Grad Pula i Pulapromet poduzimaju sve potrebne aktivnosti kako bi se i realizirale sve navedene aktivnosti.

"Grad Pula, kao većinski vlasnik, na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća već je dao suglasnost za Ugovor te na taj način iskazao punu potporu Pulaprometu u nakani nabavke novih autobusa", zaključila je Puh Belci izvijestili su iz Grada.

U Uljaniku porinut luksuzni brod za polarna istraživanja Cijena broda 90,4 milijuna eura U brodogradilištu Uljanik porinut luksuzni kruzer za polarna istraživanja