Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
Reakcije Grada na dopis Ministarstva obrazovanja

”Moramo se izboriti da se ne ukine opća gimnazija u Čazmi”

Foto: Čazma
- Reforme treba raditi u ovoj zemlji, ali tako da se život približi građanima koji ovdje žive, a ne da reforme radimo potezom pera i ukidamo neke stvari koji našim ljudima, našim mladima čine dobro - kaže gradonačelnik Dinko Pirak

Nakon što je Ministarstvo znanosti i obrazovanja na javno savjetovanje uputilo prijedlog odluke o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2022./2023. kojim bi, između ostalog, Srednja škola Čazma ostala bez odjela opće gimnazije, pristigle su i prve reakcije iz Grada Čazme. Naime, o dopisu koji je o ovoj temi ravnateljica Srednje škole Čazma Irena Ivanović uputila Gradu Čazmi raspravljalo se na održanoj 7. sjednici Gradskog vijeća.

– Ne moram ni naglašavati koliko bi negativnih posljedica na zajednicu ostavilo usvajanje ovakve odluke. Za mene kao gradonačelnika ovo je alarmantno i moramo se izboriti da se ne dogodi ukidanje gimnazije u Čazmi. Reforme treba raditi u ovoj zemlji, ali tako da se život približi građanima koji ovdje žive, a ne da reforme radimo potezom pera i ukidamo neke stvari koji našim ljudima, našim mladima čine dobro. Ako izgubimo gimnazijski razred u srednjoj školi, to će biti loše za naše učenike i nastavnike. Nije dobro da se reforme rade na takav način i sada, u tijeku javne rasprave, mi ćemo reagirati i uključiti se da zaštitimo interes našega grada – najavio je gradonačelnik Dinko Pirak borbu protiv ove odluke.